24.3.06

Huokailuja

Aloitin neulomaan Print O' The Wave -huivia. Aluksi neuloin ja huokailin, huokailin ja neuloin, kun se oli jotenkin niin ihanaa. Pinta on tosi ohutta ja kaunista. Ohjeen mukaan tehtynä aloitus jäi vain 30cm leveäksi ja reunuksen kanssa huivista olisi voinut tulla ehkä jopa 40cm leveä. En halunnut kaulaliinaa, vaan leveämmän huivin, joten otin uusiksi ja lisäsin pari mallikertaa. Nyt huivilla on leveyttä 40cm ilman reunusta (joka siis neulotaan myöhemmin).
Nyt huivissa on 8,5 mallikertaa ja pituutta on 16,5cm. Ohjeen mukaan puolikkaaseen huiviin tulisi 17 mallikertaa (huivi neulotaan kahdesta puolikkaasta, jotka silmukoidaan yhteen, näin saadaan molemmille puolille symmetrinen kuvio). Neulon huiviin siis pituuttakin lisää, luultavasti tuplaten ohjeen mallikertojen määrän (arviolta pituutta tulisi n. 130cm ilman reunusta). Hieman huolestuttaa langan riittävyys. Ohjeen mukaan lankaa menisi n. 460m ja minulla on tuota n. 750m ja ilmeisesti tuo lanka on paljon ohuempaa kuin ohjeessa (ja puikotkin vähän isommat). Jos lanka loppuu kesken, niin voin tehdä reunuksen toisellakin langalla tai värillä, koska samaa värjäyserää tuskin enää saa.

Olen minä muutakin neulonut, mutta niistä lisää joku toinen päivä (kunhan ensin saan jotain valmiiksi asti). Ärsyttää tuo bloggerin kuvien lisäämisen jumiminen. Yritin kirjoittaa ja lisätä kuvaa jo eilen, mutta nyt vasta onnistui.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nätti huivi!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi! Mitä käytät tuossa lankana?