26.3.06

Hankintoja

Kävin perjantaina erikoislankakaupassa ostamassa kahdet pyöröpuikot. Erikoislankakauppaan menin, koska halusin Addin puikot. Addeina sain vain 2mm 80cm pitkät pyöröt ja 3mm 40cm pitkissä pyöröissä jouduin tyytymään Inoxin puikkoihin (kulkeehan tämä neule näilläkin, mutta Addit olisivat olleet kivemmat). Minulla oli kahdet Addin pyöröpuikot ja olen ihastunut niihin, koska muoviletku on taipuisampi kuin muissa puikoissa, paitsi noissa 8mm pyöröissä se muovi on aika paksu ja jämäkkä. Puikoilla lanka luistaa todella hyvin. Aion noilla 2mm puikoilla neuloa pellavaa(huiviin reunus), joka ei jousta yhtään, niin uskoisin, että Addit sopivat siihen tosi hyvin. 3mm puikot pääsivät heti muoviletkun suoristamisen jälkeen käyttöön. Hyvin toimivat, vaikka eivät Addit olekaan.
3mm pyöröpuikot käytössä ja samalla kurkistus seuraavaan neuleeseen
Lankakaupassa yritin pitää katseeni irti lankahyllyistä, enkä oikeastaan edes vilkuillut niitä. Kaupasta lähtiessä vilkaisin kyllä alekoreja, yrittäen kuitenkin pysyä niistä sopivalla etäisyydellä, ettei joku lankakerä vahingossa hyppää laukkuun. Alekorissa oli myös kirjontalankoja, joita vilkaisin tarkemmin. En kuitenkaan ostanut, vaikka mieli teki (ja onhan minulla aikamoinen varasto niitäkin jo ennestään). Langanostolakko alkaa tässä vaiheessa jo tuntua jonkun verran. Ruokakaupassa Novitan lankahylly ei edelleenkään huutele liian houkuttavasti, joten kovin pahassa langanpuutteessa en vielä ole. Nettikauppojen sivut ja erikoislankakaupat sen sijaan ovat paljon vaikeammin vältettäviä kiusauksia. Yritän kuitenkin sinnitellä kesään asti ilman uutta lankaa.
Puupalat
Olen saanut myös puuta. Tätä ei voi varsinaiseksi hankinnaksi laskea, koska irrotin pakkauslaatikosta muutaman palan. Voin tehdä niistä itselleni vihdoin sen kauan kaipaamani viiran ja pääsen kokeilemaan paperin tekemistä. Nyt pitäisi päättää, minkä kokoisen viiran haluan, mitata puut, sahata, hioa ja naulata. Sen jälkeen vielä pitää kiinnittää puuhun jotain sopivaa materiaalia verkoksi (itikkaverhoa minulla ei ole, ehkä kokeilen tylliä useampi kerros päällekkäin tai jotain muuta vastaavaa).

Ei kommentteja: