13.1.07

Turkoosia kimallusta ja huovutusta

Ennen uutta vuotta vähensin mohairjämiä ja neuloin laukkuja. Huovutin laukut eilen pesukoneessa. Lankaa sain kulumaan noin 170g.

Before the New Year I used my mohairs and knitted bags. Yesterday I felted them. Yarn usage is about 170g.
Laukut ennen huovutusta.
Bags bofore felting.
Laukut huovutuksen jälkeen.
Bags after felting.

Eilen innostuin pitkästä aikaa helmitöistä. Kuvasin vielä keskeneräisen työn, koska nyt päivällä on valoa (siitä huolimatta kuva on melko tumma). Riipuksen ohje on huhtikuun 2006 Bead&Buttonista. Nauha on peyoteputkea eri kokoisilla helmillä.

Yesterday I inspired about beads again. I took a picture even work is not finished yet because daytime is more brighter (the picture is still quite dark). Pattern for pendant is from April 2006 Bead&Button. The string is peyote tube and I used different size beads.

3 kommenttia:

TuuliS kirjoitti...

Mohairista? Se siis huopuu myös? Huopuuko samalla tavalla kuin villa? Ja samalla pesuohjelmalla?

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuo helmityö, minä olen sen verran kömpelö käsistäni, että osa helmistä päätyy lattialle.

Minä aloittelin eilen Helmilapasia ja kun ei tuo lapasten tekeminen ole tuttua niin en oikein tajua mitkä puikot muodostavat kämmenselän. Auttaisitko onnetonta lapastelijaa?

Marja A kirjoitti...

Tuulis, mohair huopuu ihan samalla tavalla kuin villa ja samalla pesuohjelmalla. Mallitilkulla voi kokeilla huopumista, varsinkin jos ei ole varma langan koostumuksesta (minulla on lähinnä jotain vuosikertamohaireja ja ensin tosiaan testasin pienellä palalla, että ne huopuvat).