1.1.07

Blogin synttärit

Blogini täyttää tänään vuoden. Perustin blogin tavoitteenani pienentää lankavarastoa ja dokumentoida saavutuksia. Lankavarasto ei ole pienentynyt, mutta lähes kaikki valmiit työt olen kuvannut ja usein selittänytkin blogissa. Toisaalta lankavarasto ei ole kasvanutkaan aivan valtavasti. Seuraavan vuoden tavoitteena olisi pienentää varastoa epämääräisten jämien ja ei niin mukavien lankojen osalta. Ehkä myös jotain kivaa voisi saada tilalle. Siihen suuntaan varasto on jo tämänkin vuoden aikana mennyt.

My blog has a birthday. I started this blog one year ago. My goal was and is to decrease the amount of my yarns and document my accomplishments. The amount of my yarns has increased but only a little. I have photographed and explained nearly all my finished works. The goal for next year is diminish the amount of not-so-nice yarns. Maybe I could get something nice instead. That has happened in this year too.
Näistä mohairjämistä haluan eroon. Pinkit Kid Mohair ja Mohair lux ovat ainoat poikkeukset. En oikein voi pitää mohairia, koska se kutittaa ja siksi laatikon sisältö on vähentynytkin. Näistä ehkä teen lisää laukkuja tähän tyyliin, koska huovuttamiseen mohair sopii myös.

I want to get rid of these mohairs. Fuksia Kid Mohair and Mohair lux are the only exeptions. I can't use mohair because it itches. That's why this box isn't full. Mayde I'll make bags like this because mohair is good for felting.
Seuraavat helpohkot jämälangat löytyvät sukkalankalaatikosta. Näistä tulee sukkia ja lapasia ja suunnitteilla on myös vaakatilkkuja. Laatikosta olen jo vähän saanut kaikista pienimpiä nyssäköitä käytettyä pois ja tilalle täysiä keriä.

These are also quite easy to get rid of. This is my box of sock yarns. I'll make socks and mittens and charity squares. I have already used some smallest skeins and bought some full skeins.
Hankalia sen sijaan ovat nämä puuvillajämät. En ole näille vielä montaa käyttötarkoitusta keksinyt. Laatikko on aika pieni, mutta sisältää eri paksuisia ja erilaisia puuvillalankoja ja -sekoitteita virkkauslangoista lähtien. Osan langoista olen värjännyt itse. Osasta tulee tiskirättejä ja ehkä vielä lisää kalloja. Sitten pitää taas miettiä uusia ideoita.

These cotton yarns are difficult. I haven't much ideas for these. Box is small but there are small amounts of different yarns. Some yarns I have dyed myself. I'm going to make some dishcloths and maybe more callas. Then I have to invent new ideas.
Toinen ongelma on tämä tekokuitujen ja sekoitteiden laatikko. Vaaleankeltaiselle Palmalle ja siniturkooseille langoille on idea, mutta muille langoille ei minkäänlaista. Palmakin oli jo puikoilla, mutta paidasta olisi tullut liian iso enkä ole jaksanut yrittää uudestaan. Neuletiheyttä on vaikea laskea Palman neulepinnasta. Laatikossa on pieniä määriä eri paksuisia lankoja, joten niitä on vaikea yhdistellä toisiinsa. Muutenkaan en juuri tekokuituja käytä.

Tässä ei ollut läheskään koko lankavarastoni. En oikeastaan halua esitellä ihan kaikkea ja kertoa kaikista suunnitelmistani, koska minulla näitä suunnitelmia tulee ja menee enkä todellakaan ehdi toteuttaa puoliakaan niistä. Ehkä joku toinen kerta lisää lankojen esittelyä. Suhteeni lankoihin on kuitenkin se, että lankaa pitää olla. (Ja menin tilaamaan taas lisää lankaa, kun Villapuodissa on ale.)

Another problem is this box full of synthetic and mixed fibers. I have idea for light yellow and blue-turquoise yarns but for others I have nothing. I once tried to knit the light yellow Palma but knitting was too big and I haven't tried again. Counting the gauge is difficult. There are small amounts different yarn thicknessis so they are hard to combine together. Usually I don't use mixed fibers.

This is only part of my yarns. Actually I don't want to tell everything because I have so many plans and plans come and go. Maybe some other time more about yarns. I have to have yarns that's my relationship to yarns. (And I bought more, Villapuoti has discounts.)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on vähän samanlaiset suunnitelmat ensi vuodeksi. Varastosta pitäsi saada lankaa vähentymään. Minä ajattelin virkata paksuista puuvillalangoista värikkäitä pihatuolien pehmuisteita sitten lähempänä puutarhakautta. Puuvillalangoista voi neuloa myös patakintaita (Kaspaikan sivuilla on ohjekin). Hyvää uutta käsityövuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä onnea 1-vuotiaalle blogille!

Tiina kirjoitti...

Onnittelut blogisynttäreiden johdosta!

Haka kirjoitti...

Hei, meillä on sama synttäripäivä! :) Onnea vuoden ikäiselle blogille, toivottavasti varastot kutistuvat tai ainakin varaston kierto pysyy kunnossa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, ja laitetaas vielä linkki perään: http://puikko.vuodatus.net/ :)

Mari kirjoitti...

Onnea 1-vuotiaalle!
Itsellänikin on tarkoitus tyhjentää lanka- ja kangasvarastoa tässä kevään aikana. Vaaka-tilkkuihin koitan hukata kaikkia epämääräisiä myttyröitä. Ohuen villalangan kanssa laitan niihin mm. puuvillaa ja keinokuitua. Ja keinokuituiset ovat hyviä peittotilkkuja yhdistellessä. Epämääräisiä keinokuitulankoja yhdistelen myös huiveiksi.