26.1.07

Kirjoja

Tilasin viime viikolla Hobboksista kirjoja, koska siellä oli ale. Alet ovat minulle kuin punainen vaate härälle, jos kyseessä on lankoja, kankaita, kirjoja tai muuta käsityömateriaalia. Nämä kaksi ruusuaiheista kirjaa olivat alennuksessa. Keisarinnan ruusuja olen aiemminkin jo katsellut, mutta hinta on ollut este, koska kirja on käsityöosuudeltaan aika suppea. Kirja oli sellainen kuin odotinkin, paljon kuvia ja tarinaa ruusuista Ranskan hovissa ja vähemmän kirjontamalleja, joita olisi minusta saanut olla enemmänkin.

I ordered books from Hobboks last week (there were discounts). Discounts are for me like a red cloth for a bull, if there are yarns, fabrics, books or other handicraft things. These two rose books were on discount. The first book is about embroidering and I had already looked it before but it was too expensive because the handicraft part is quite small. The book was just like I thought it would be, a lot of pictures and stories about roses in the French court and less embroidering models.
Toinen alennuskirja on Beads in bloom. Helmitöissä olen nyt innostunut kukkien tekemisestä, vaikka yhtään en ole vielä tehnyt enkä edes kokeillut tekniikkaa. Aiemmin olen myös katsellut vastaavia kirjoja. Tämä vaikutti ensiselauksen perusteella hyvin lupaavalta. Ensin kirjassa oli tekniikkaohjeita, sen jälkeen kuvia erilaisista töistä ja lopuksi ohjeita muutamaan työhön. Ensin voi opetella tekniikan ja sen jälkeen soveltaa sitä oman mielikuvituksen mukaan ja suunnitella kukat itse. Kirja on juuri minun tyyliseni.

The another discount book is Beads in bloom. Now I have interested in making beaded flowers even I haven't done any or tried the technique yet. Before I have looked for similar books. At to first sight this seemed very promising. First there are technical stuff and guides and then gallery of different kinds of flowers and some models and patterns too. First you can learn the technique and then make your own modifications with your imagination and design your own flowers. Just the way I like to do.Tilasin myös yhden normaalihintaisen kirjan, koska se vaikutti kiinnostavalta. Kuvia kirjan malleista löytyy esimerkiksi täältä. Löysin kirjan mallien kuvat vasta sen jälkeen, kun olin tehnyt tilauksen ja olisin odottanut enemmän helmiä. Ensiselauksen perusteella tässä oli muutama sellainen ihan kiva malli ja idea, jotka voisin toteuttaa, mutta ei oikeastaan mitään "pakko tehdä" -malleja. Miinusta kirjalle annan myös siitä, että kaikista pitsimalleista ei ole kaaviokuvaa, joistain sentään on. Taidan tykätä enemmän tekniikkakirjoista ja soveltaa niitä itse omiin malleihin enkä niinkään valmiista malleista.

Kun kirjoista on puhe, niin oma hengentuotokseni diplomityö on saanut kannet ja se on siis valmis. Valmistuakin minun pitäisi ensi kuun puolella, mutta käsityöaikaa se ei kyllä lisää.

I ordered also one normal priced book, because it seemed interesting. The pictures from the patterns are here for example. I found the pictures after ordering and I thought there would be more beads. At the first sight the book had some nice patterns and ideas but not exactly any "had to do" patterns. I gave minus to this book, because all the lace patterns don't have charts, only some of them have. I think I like more books about techniques and then doing my own modifications and patterns.

Talking about books I have to say my own "book" the final thesis is now covered and done. I'm going to graduate in February but I don't think I have more time for handicrafts.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Onnittelut diplomityön valmistumisesta!

Ihania kirjoja olet löytänyt alesta, onneksi kävelin Hobboksin ohin tien toiselta puolelta.