20.1.07

Lankavaihtoa

Vaihdoin irkkituttujen kanssa lankaa. Tällaisen kasan sain ja suunnilleen samanlaisen kasan lähetän eteenpäin (langat on jo pakattu, mutta pitää viedä postiin tänään).

I swapped yarns with some IRC friends. These are my new yarns. About the same amount I'm going to send to them today (I have packed the yarns already).
Lisäksi liityin lankahamstereihin heti, kun se oli mahdollista. Pohdin myös, onnistuisinko olemaan kokonaisen vuoden ostamatta lankaa. Omat varastoni kun riittävät tällä tahdilla noin neljäksi vuodeksi ja ideoitakin on vanhoista langoista vaikka miten paljon.

I joined the "Yarn-hamsters 2007". It's a Finnish thing and the goal is not to buy yarn and decrease your own yarnstash. I was wondering if I could be one year without buying new yarn. My yarnstash is so big I could knit approximately four years with my current knitting pace and I have so many ideas for existing yarns.
Outo valoilmiö näyttäytyi ja otin valmiista helmikorusta kuvan ulkona.

There was strange light effect in the sky so I took picture outside.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana kaulakoru ja ihan minun värejäni. Olen kahlannut koko päivän netissä ja hakenut työohjetta juuri tuollaiseen koruun. Olen vapaa-ehtoistyössä ja meiltä on jäänyt kerholaisia pois kun en ole osannut antaa ohjeita tuollaisen korun tekemiseen. Siis virkataanko ne helmet siihen? Olen joitakin kaavoja löytänyt mutta en ymmärrä niistä yhtään mitään.

Marja A kirjoitti...

Työ on tehty peyotetekniikalla eli neulalla ja helmityölangalla pujoteltu helmiä putkeksi. Työssä on käytetty eri kokoisia ja eri värisiä helmiä vuorotellen, jolloin saadaan kiertyvä kuvio putkeen. Ohje peyotepistoon löytyy esim: http://www.villihelmi.fi/shop/peyotepisto.php Riipuksen ohje löytyy huhtikuun 2006 Bead&Button -lehdestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Marja A osoitevinkistä ymmärrän sitä helmien punomista nyt paljon paremmin ja aion kesän aikana kokeilla. Toivottavasti ohje on vielä luettavissa silloin. Nyt ei ollut tulostinta käytössä eikä ohjeen kopiointia sallittu. Ehkäpä muistankin vielä sen peyotetekniikan eihän se niin kovin monimutkaista taida olla! Hyvää ja aurinkoista kesää!