29.10.06

Jotain valmistakin välillä

Tein välityönä sukat Austermanin Stepistä (eli siitä sukkalangasta, jossa on aloe veraa ja jojobaöljyä). Kaupassa valitsin vastoin tapojani ruskeasävyisen kerän (siellä oli vaihtoehtona sinisävyistä myös). Vaikka ruskea ei kuulu suosikkiväreihini, tykkäsin tästä väriyhdistelmästä silti. Raidoista tuli minusta juuri sopivan paksut ja paksujen raitojen välissä olevat noin kerroksen paksuiset raidat tekivät raidoista sopivan poikkeavat. Värit sopivat hyvin yhteen ja lisäksi lankaa oli mukava neuloa. En kylläkään huomannut neuloessa kosteuttavaa vaikutusta. Näin talven tullessa kädet kuivuvat muutenkin eikä näiden neulomisessa ollu siihen muutosta.

Malli: Jaywalker, isompi koko
Lanka: Austerman Step, 88g
Puikot: 3mm

Sain vihdoin viimeisteltyä Keplerinkin, tai oikeastaan vetoketju on vasta harsittu kiinni, mutta sen varmaankin ompelen koneella iltapäivällä. Malli oli kaunis, mutta siinä on myös miinuspuolia. Paksusta langasta johtuen saumoista tuli paksut. Vältin saumoja tekemällä neuleesta takin ja neulomalla etu- ja takakappaleen yhdessä. Palmikkokaitaleiden ompelu hihoissa oli aika tuskaista, joten ne olisi varmaankin kannattanut silmukoida yhteen ja silloin saumakin olisi ohut. Tein malliin joitain muutoksia, pidensin hihoja ja avarsin kaula-aukkoa. Muistaakseni pidensin helmaakin pari senttiä, mutta se jäi silti aika lyhyeksi.

Malli: Kepler
Lanka: Idena Bamboo, 622g

Lanka on ihanan pehmeää ja sitä oli todella mukava neuloa. Langassakin oli miinuksia. Kerät olivat pieniä, 50g ja lankaa oli kerässä noin 75m. Lisäksi lähes joka kerässä oli yksi solmu, onneksi useimmiten heti kerän alussa tai lopussa, joten jäi vain pieni nyssäkkä yli (en halunnut langanpätkiä joka kohtaan). Kuitenkin langanpätkiä näistä syistä takkiin tuli todella paljon. Muutenkin inhoan langanpätkien päättelemistä ja neuleen kokoamista (siksi varmaan teinkin sen vasta nyt, vaikka takki on odottanut sitä jo viikon). Takin viimeistelyyn meni melkein koko eilispäivä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno Kepler!

t. SNY

Stricker kirjoitti...

Kaunis Kepler ja kiva idea tuo takkimalli! Minä tein viime talvena viininpunaisesta Ainosta oman versioni ja suljettuna neuleena juuri saumojen ompelemista välttääkseni. Mulla oli isoja vaikeuksia hihojen istuttamisessa, mutta aika hyvin sekin loppujen lopuksi onnistui. Myös Jaymalkerit ja kirjoneulesukat ovat tosi kauniita.

neja kirjoitti...

Kivat sukat ja nätti neule:)