4.10.06

Junassa neulottua, ainakin puoliksi

Sukat valmistuivat pikavauhtia. Aloitin sunnuntaina ja tänään sain silmukoitua kärjet ja kantapäät yhteen. Neulottu osuus tuli jo eilen illalla valmiiksi. Toisen sukan ehdin neuloa kokonaan sunnuntaina junassa ja ehdin jopa aloittaa seuraavaakin aika pitkälle. Sukkiin käytin Gjestalin tummanharmaata Jannea ja jämälankoja. Malli on sama kuin aikaisemmin valmistuneessa sukassa. Lankaa kului noin 142g (en täysin luota vaakaan kun se eilen väitti yhden sukan painoksi 59g ja nyt kahden sukan painoksi tuon 142g, mutta eiköhän se riittävän tarkka lukema ole, ainakin verrattuna siihen, että kotona minulla ei ole vaakaa vaan arvioin painon). Oikeastaan aika huono hyötysuhde jämälangan kulutukseen kun sukkiin meni se lähes 100g Jannea ja jämälankoja loput. Sain kuitenkin pari pientä nyssäkkää pois ja muita vähemmäksi. Pitää miettiä seuraavaa mallia tarkemmin, että miten voisi saada eniten jämälankoja käytettyä, niin että sukka ei näytä karnevaalioksennukselta.

Kuva ei ole paras mahdollinen, koska ei ole enää tarpeeksi valoa, mutta pitäähän sukat saada heti esille siitä huolimatta. :) Yritän viikonloppuna ottaa sukista parempia kuvia, jos vaikka ehtisi vielä kirjoittaa ohjeen puhtaaksi Ullaan.

Seuraavaksi yritän saada neulottua puuttuvan parin aikaisemmin valmistuneelle kirjoneulesukalle ja sitten mielellään tekisin jo muutakin kuin sukkia. Mutta kun näitä sukkaideoita vaan tulee päähän ja ne on pakko toteuttaa heti. Minun kuitenkin pitäisi neuloa jotain lämmintä ja mukavaa työkäyttöönkin, kun neuleitahan ei voi ostaa valmiina kaupasta, vai mitä? Piti vielä sen verran kommentoida, että onneksi en ole ainut lankavarasto-ongelmieni kanssa. Jospa nyt lokakuussa saisin jotain isompaakin neulottua valmiiksi asti.

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihanat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniit, sekä kuvio, että yhteensointuvat värit!

k2o kirjoitti...

VAU VAU VAU! Tosi upeat. Niistä aiemmista sukista tota kuviota ei erottanu, mutta nää on siis VAU. Miten sää jaksat?

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Miekin tykkään sukist!

piua kirjoitti...

Aika komeat sukat! Hitsi, kun osais itekki tehä moisia...

Sire kirjoitti...

Todella nätti kirjoneulekuvio ja yhteensopivat värit. Sukkabuumi on itselläni samanlainen kuin huivibuumi, niitä on vain nyt tehtävä. Vaikka käytöstä ei ole etukäteen tietoa.

verano kirjoitti...

Upeat sukat! :)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniit sukat! Tuollaiset minäkin haluaisin.