7.10.07

Leimailua

Edit: Taas korjailua.

Pidimme eilen neuletapaamisen Hakalla, tällä kertaa leimailun merkeissä. Tein joulukortteja. Ei uskoisi, että niinkin yksinkertaselta kuulostava asia kuin leimaaminen ei olekaan ihan niin yksinkertaista. On monia tapoja ja tekniikoita ja erilaisia materiaaleja. Myöskään itse perustekeminen ei ollut alkuun ihan helppoa. Kokeilin kultaisella musteella kulman leimaamista ensin suttupaperiin ja se onnistui täydellisesti. Sitten sainkin harjoitella yhden korttipohjan verran, mutta viimeiseen joulukorttiin tulikin sitten jo tosi hyvää jälkeä. Enpä tietenkään muistanut ottaa kuvia perusjoulukorteista, mutta tein ne samaan tapaan kuin ensimmäisen versionkin. Kulmat leimasin vaan kultaisella musteella värittömän ja jauheen sijaan.

Sitten innostuin kokeilemaan kissa-aiheisia leimasimia ja vauvakorttia. Kissakortti on leimattu mustalla musteella ja väritetty sen jälkeen. Valkoiset pallot on väritetty valkosella geelikynällä ja heti sen jälkeen niihin on sivelty valkoista Perfect pearls -jauhetta, koska halusin kiiltoa, mutta tähän sopivaa leimaa ei ollut. Kortti kaipaa vielä sivuihin nauhaa, sellaista kaameaa punavihreäruudullista joulunauhaa, tiedättehän. Olen aina ihmetellyt, että mihin sitä käytetään kun mielestäni se on hirveää, mutta tähän korttiin se istuisi kuin nenä päähän. Kuoreen tein tassun jälkiä läpinäkyvällä Versamarkilla ja Chalks-väreillä.

Yesterday we had knitting meeting at Haka's place. We learned stamping and made cards. I made Christmas cards. Stamping is not so easy and simple as it sounds. There are many ways and techniques and materials too. The basic stamping needed some practice too. But the last cards were a lot better than the first ones. Of course I forgot to the a photo of some of my cards but they were similar as the prototype. I used gold ink instead of Perfect Pearls powder.

Then I tried cat stampers and card for a new born baby and the parents. Cat card is stamped with basic black ink and then coloured. White parts are coloured with gel pen and then I put white Perfect Pearls powder the them so there's a little gitter. I think the sides need a ribbon or some decoration. I also stamped the letter using Versamark without colour and Chalks-colours.

Vauvakortti on leimattu vaaleanpunaisella musteella ja tekstissä on käytetty läpinäkyvää mustetta ja vaaleanpunaista Perfect pearls -jauhetta. Aluksi olin sitä mieltä, että vaunut tuli leimattua vähän liian yläreunaan, mutta Haka ehdotti reunoihin pitsiä. Muistinkin, että kotona on jotain tähän sopivaa. Pitsi oli persikkaa, eikä sellaisenaan istunut korttiin. Päätin sitten sävyttää sen Perfect pearlsilla korttiin sopivaksi. Liimasin pitsin kaksipuoleiselle tarralevylle, sivelin jauhetta pintaan ja karistin ylimääräiset pois. Sitten leikkasin pitsin kahtia ja liimasin sen kortin reunoihin. Tulipas tästä upea, itsekin yllätyin. Leimasin vielä kuorenkin läpinäkyvällä musteella ja Perfect Pearls -jauheella ja toisen puolen läpinäkyvällä Versamarkilla ja Chalks-väreillä.

The baby card is stamped with pink ink and the text with Perfect Pearls (once again, I'm so in love with these powders). At first I thought the stamp was too high but Haka suggested lace ribbon to the sides. I remembered I had something at home. The shade of the lac was peach so it wasn't good for the cards. I put the lace to a two-sided sticker and shaded it with pink Perfect pearls and then sticked it to the card. It's perfect, I surprised myself. Then I stamped the letter too.
Tuli kokeiltua aika monenlaista tekniikkaa ja ei tässä silti ole kuin vasta osa siitä kaikesta, mitä leimoilla, musteilla, jauheilla ja erilaisilla väreillä on mahdollista tehdä. Ideoita sain roppakaupalla lisää. Sain myös vinkkejä siitä, mitä kannattaa ostaa, jos aikoo jatkossakin tehdä kortteja itse. Vähän jo pelottaa, mitähän seuraavaksi. Alanko hamstraamaan efektilankoja vaikka en edes pidä niistä, koska ne sopivat hyvin kortteihin? Säästänkö nyt myös kaikki paperit ja hamstraanko napit ja nauhatkin? Ajatus on jo käynyt mielessä ainakin efektilankojen osalta. Kortteihin ei onneksi tarvita paljoa.

Sain Hakalta kerän Novitan Virkkauslanka Coloria. Onkohan tämä nyt sitten täysi 100g kerä, kun pussilangasta on kysymys?

We tried different techniques but still it's only a small part of all that you can make with stampers, inks, powders and colours. I got more ideas and also useful tips what to buy if I'm going to make cards myself. I'm a bit scared what next. Will I now start to buy effect yarns even I don't like them because they are useful with the cards? Will I now save all things which are suitable for paper crafting? I have already though about effect yarns. Luckily I don't need much for cards.

Haka gave me some yarn, about 100g Novita's crocheting yarn.
Tässä vielä loppuun Tuulialle kuva Kide-huivin alusta (ohje löytyy uusimmasta Ullasta, joka ilmestyy kaiken kansan luettavaksi todennäköisesti jo tänä iltana).

For the end a photo of Kide stole for Tuulia (who designed it). The pattern (in Finnish) will be in the newest Ulla which should come out later today.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Ah, kiitos sinun menin finstampperin sivuille ja sorruin ostoksiin! Vaikka minulle on juuri tulossa toisesta liikkeestä tavaraa...
Voi voi juuri kun mun piti säästää. Oli kyllä tosi hienoi jutui siellä finnstampperil. =)
Sun kissakortti on hieno siis toi jouluaiheinen. =)