16.9.06

Sukka

Tällainen sukka siitä sitten tuli (Gentleman's sock with lozenge pattern kirjasta Knitting vintage socks). Ohjeen mukaan koon olisi pitänyt olla USA:n miesten 11 tai 12 eli se vastaisi noin numeroa 45, mutta kun sain sukan valmiiksi ja kokeilin se on vain hieman minulle iso eli ehkä noin kokoa 39-40 (joten tämä sukka ei sittenkään taida päätyä pikkuveljelle vaan jollekin muulle). Tarkistin neuletiheydenkin ja ohjeen mukaan sen olisi pitänyt olla 32s/10cm ja minulla oli noin 33s/10cm, joten ei senkään pitäisi niin paljon vaikuttaa. Sukka on muuten tehty täysin ohjeen mukaan, mutta vartta lyhensin, jotta lanka riitti, ja jätin pois saumasilmukan. Ilmeisesti siis kirjan koot ovat normaalia pienempiä, joten voin jatkossa käyttää isompia puikkoja tai lisätä silmukoita ja mallikertoja, koska oma käsialani on normaalisti muutenkin aika tiukka. Lankana on Regia cotton ja lankaa jäi 50g kerästä pieni nöttönen yli. Lanka oli ihan mukava tuttavuus. Siinä on 41% villaa, 34% puuvillaa ja 25% polyamidia. Puuvillaisuus tuntuu langassa, se ei tunnu ihan niin joustavalta kuin villa, mutta toisaalta puuvilla antaa siihen tietynlaista pehmeyttä. Toinen kerä odottaa, että aloitan parin tälle sukalle. Kokeilin erilaista kärkikavennustakin ja vaikka tuo näyttää omituiselta, se istuu jalkaan tosi hyvin. Kantapääkin tuntuu huomaamattomalta, eli sekin kai istuu sitten aika hyvin (ainakin minun jalkaani paremmin kuin tavallinen). En ole vielä täysin vakuuttunut Vintage socksin malleista, mutta erilaisia ratkaisuja kantapäihin ja kärkikavennuksiin on kiva kokeilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tilasin juuri tänään tuon kirjan, koska siitä on tehty niin paljon hienoja sukkia. Jännityksellä odotan miten itse saan sukat onnistumaan. Nuo ainakin näyttävät hyviltä!

Marja A kirjoitti...

Ohjeet olivat kyllä erittäin selkeät ja hyvät, joten niillä varmasti onnistuu. Tuo koko nyt on minusta ainoa miinus, että jos ei saakaan sen kokoisia kuin pitäisi (pitää vielä kokeilla muitakin ohjeita ensin).

Anonyymi kirjoitti...

Juu, samat sukat olemme tehneet! Minä tein siis Nallesta, puikot 3 mm ja vähensin silmukoita 48:aan. Koko on 36. Yritin kyllä tehdä vielä pienempiä, mutta ei onnistunut :) Tykkään tuosta Bushin kirjasta ja malleista muuten, mutta en tykkää siitä, että sukka on tietyn kokoinen. Haluaisin vain mallineuleen ja kantapääohjeen. Tosin kantapäihin saa olla tarkempia ohjeita jos on vähän erikoisempi - niiden sijoittelu oikein on joskus hankalaa.