2.9.06

Ostoksilla

Tänään Vaasassa oli markkinat ja kävin katsomassa, mitä kaikkea siellä on. Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi käynyt torilla ihan oikeilla markkinoilla. Tein löydön: yhdessä kojussa myytiin korukiviä ja koruja. Ostin kivisirunauhoja, jotka aion purkaa ja käytää koruihin. Yksi nauha oli 5e ja pituutta on yhteensä n. 90cm. Nämä tuntuivat halvoilta jo torilla ja vertailu nettikauppoihin osoitti, ettei hinta tosiaan ollut paha. Vaaleanpunainen on kirsikkakvartsia ja tumma on teollinen jäljiltelmä (lasia) nimeltään blue sandstone.
Matka jatkui torilta lankakauppaan. Aamut ovat kylmiä ja korvat kaipaavat lämmikettä. Pyöräilykypärän alle normaalit korvaläppäni eivät mahdu, joten aion neuloa korvaläppäpannan, jonka saa pyöräilykypärän alle. Etsin pehmeää villaa, mutta löysinkin marjapuuron väristä alpakkaa. Yksi kerä olisi varmasti riittänyt, mutta ostin viimeiset kaksi kerää. Toisesta voi tehdä vaikka lapaset (kohta minulla on varmaan miljoona lapassuunnitelmaakin, mutta ei valmiita). Kaupassa oli Regiasta neulottu pieni mallisukka ja väri näytti kivalta (värisävyt sointuivat toisiinsa, ei liian räikeiltä), joten ostin pikkuveljen joululahjasukkiin lankaa.
Kävin vielä kirjakaupassa. Olin jo menossa pois ostettuani kalenterin, niin tämä kirja hyppäsi syliin. Se ei selailun jälkeen enää suostunut irtoamaan käsistä ennen kuin olin ostanut sen. Kirja sisältää jälleen kerran aivan ihania ohjeita ja ideoita. Samoilta tekijöiltä aikaisemmin ilmestynyt Hurmaavat helmityöt minulla jo onkin. Ihastuin kirjaan heti. (Vielä kun löytäisi jostain aikaa helmitöillekin.)
Vihreä takki edistyy, vaikka olenkin löytänyt siitä vaan lisää virheitä (onneksi aika merkityksettömiä, olin mm. kaventanut vahingossa toisessa etukappaleessa yhden silmukan kirjoneuleraidan lopussa ja ihmettelin päätellessä, että miksi tässä on yksi silmukka liian vähän). Ostin takkiin kaupungilta napit, että saan sen ensi viikolla viimeisteltyä. Nyt olen jo ommellut etukappaleet takakappaleeseen. Hihoja pitää vähän pidentää ennen kavennuksia. Haluan saada takin kasaan viikonlopun aikana ja se varmaankin onnistuu. Nyt oikeastaan ihmettelen, että miten monta virhettä voi yleensäkään saada tehtyä yhteen neuleeseen. Tässä on ollut nyt niin monta, että seuraavissa neuleissa ei sitten pitäisi olla yhtään. Odotan jo, että saan takin valmiiksi ja pääsen neulomaan sukkia. Aion silti tämän viikonlopun aikana neuloa myös korvaläppäpannan, koska ensi viikolla aamuisin varmasti sitä tarvitsen. (Ilmeisesti huonojen kuvien syynä on ollut salama, jota en ole osannut käyttää, ehkäpä nyt osaan.)

2 kommenttia:

Eowyn kirjoitti...

Kirsikkakvartsi (Cherry quartz) on itse asiassa myöskin vain kivijäljitelmä - siis lasia, eikä kiveä. :( Nuo "hedelmäkvartsit" ovat keljuja, kun niitä kaupataan kivinä, vaikka ne eivät sitä ole.

Marja A kirjoitti...

Kysyin tuota itseasiassa myyjältä, koska minusta se näytti lasilta (muistutti kissansilmälasia) ja myyjä sanoi sen olevan kiveä. Halpaa se oli jokatapauksessa ja näyttää kivalle, joten ei niin väliä, vaikka on lasiakin. TOtta silti, että olisi kiva ostaessa tietää, mitä ostaa, lasia vai kiveä.