20.9.06

Sukan viemää ja muutakin

Oletko koskaan miettinyt, miltä mustavalkoinen pätkävärjätty lanka näyttäisi kirjoneuleena värillisen langan kanssa?
Tutkin viikonloppuna sukkalankavarastojani ja minullahan on melkoinen määrä sukkalankaa edelleen. Pääasiassa erilaisia jämiä. En oikeastaan pitänyt tästä mustavalkoisesta langasta sellaisenaan, joten mietin, että miltähän se näyttäisi kirjoneuleessa ja siitä se ajatus sittne lähti. Etsin paksuuteen sopivia värikkäitä lankoja ja niitä löytyi yllättävän paljon. Aluksi sukan varteen kokeilin koolaidattia punaviolettia lankaa, mutta kuten näkyy, se ei oikein toiminut. Kirjoneulekuvio häviää kahden pätkävärjätyn langan sekaan. Sininen ei myöskään erotu tarpeeksi selvästi, mutta minulla ei ollut tämän kirkkaampaa sinistä. Kaksi muuta vaihtoehtoa olisivat erottuneet vielä huonommin, koska toinen oli niin vaaleaa ja toinen tummaa, että ne sotkeentuisivat mustavalkoiseen vielä helpommin.
Tästä siis tulee sukka ja kuten sinisen raidan kohdalla olevasta violetista apulangasta voi ehkä päätellä, neulon kantapään jälkeenpäin. Tuleepa kokeiltua sitäkin. Kantapäähän en tehnyt kiilaa, koska luin niistä vasta jälkeenpäin (neuloin junassa enkä tietenkään ollut etukäteen tarkistanut, että miten tällainen kantapää edes pitäisi tehdä) ja eivät ne varmaankaan olisi kirjoneuleeseen niin hyvin sopineetkaan. Kirjoneulekuvio on Traditional scandinavian knitting -kirjasta ja siinäkään en halunnut päästä liian helpolla. Kuvion mallikerta on 28 silmukkaa ja reilu 100 kerrosta. Mustavalkoinen lanka on Opalia (olikohan värin nimi mozaik tai jotain sinne päin) ja värilliset jotain jämiä, joista osaa olen värjännyt koolaideilla ja karkkiväreillä. Sukassa on 84 silmukkaa ja neulon 2,5mm puikoilla, mutta silti sukasta tuntuu tulevan minun jalkaani (n. 38-39) sopiva. Minulla on kohta varmaan paljon parittomia omaan jalkaan sopivia sukkia, kun yritän saada pikkuveljille isoja sukkia, mutta saan aikaiseksi vain pieniä. Koska eilen oli vaikeuksia saada kuvia bloggeriin, ehdin neuloa jo sukan melko valmiiksi. Enää puuttuu kärjen silmukointi yhteen ja kantapää.
Työmatkan varrella on kangaskauppa (Vaasassa Minimanin vieressä oleva Tikano). En ole siellä käynyt, mutta viime viikolla huomasin, että siellä on loppuunmyynti. Kävin katsomassa, jos sieltä vaikka löytyisi jotain kivaa, mutta ei silloin sattunut silmiin mitään. Kaupassa on lähinnä verhokankaita, vaikka olen sieltä joskus tehnyt löytöjäkin. Olen jo pitkän aikaa katsonut vanhaa marilaukkuani ja todennut, että tarvitsen uuden, kun neulepuikot tulevat jo läpi ja yhdessä sivussa on reikä. Tänään töistä pyöräillessä mietin laukkua ja muistin vähän ennen kauppaa, että siellähän oli intian puuvillaa. Kävinkin sitä sitten ostamassa ihan kunnolla. Kaikki palat olivat -50%, kankaat -30%, ompelulangat -20% ja taisi muistakin tarvikkeista olla alennuksia. Ostin pari pakanloppua, joten sain ne palahinnalla (olisin muuten ostanut vähemmän) ja sitten pieniä paloja muita. Yhteensä ostin melkein kolme metriä kangasta ja kankaiden väriset ompelulangat. Ajattelin applikoida ja tehdä jotain samantyylistä kuin laukkuvaihdossa.

Ei kommentteja: