17.2.06

Lisää helmiä

Pitkästä aikaa helmitöistä innostuneena tein eilen lisää koruja. Tätä suunnittelin jo edellisenä iltana, mutta suunnitelma muotoutui valmiiksi vasta päivällä. Pujottelin taas siimaan erilaisia helmiä. Muiden helmien värit valitsin sopimaan lamppuhelmiin.
Illalla kokeilin vielä lumihiutaletta tällä ohjeella 15/o-koon helmistä. Sitten kokeilin, miten lumihiutaleiden yhdistäminen sakaroista onnistuu (samaan tapaan kuin virkattujen palojen). Lopulta siitä tuli tällainen koru.
Tänään postiluukusta kolahti Helmimerin uusi tuotekuvasto ja helmikuun alelista. Ostin aiemmin kirjan, jossa on helmien neulontaa ja virkkausta, eikä minulla juurikaan ole tarpeeksi isoja helmiä neulomiseen tai virkkaukseen (tai tarpeeksi ohuita lankoja, mieluummin isommat helmet). Tilasin lähinnä 6/o-8/o-kokojen helmiä nyt suunnitteilla oleviin kokeiluihin ja jotain muutakin.

Neulominen ei nyt kauheasti innosta. Pitää nyt kuitenkin aloittaa joku helppo neule, että voin yrittää neuloa sitä samalla kun luen tenttiin (ja saisi vähän lisää langankulutusta lankahamstereihin). Suunnitteilla on myös koetilkku mohairista, että tiedän miten se huopuu. Jos ei se sellaisenaan huovu tarpeeksi, niin voisi kokeilla neula yhdessä hahtuvan kanssa. Muutenkin olen miettinyt neuloa ja huovuttaa repun.

1 kommentti:

eusu kirjoitti...

Ihania helmijuttuja!!! Pitäisiköhän sitä innostua kokeilemaan. Mulla on paljon kaikenlaisia (halpoja) hellmiä, mutta niistä ollaan lähinnä muksujen kanssa tehty sellaisia "perinteisiä helmikoruja". Jotain tuollaista erikoisempaa olisi kiva kokeilla!