2.8.09

Kesäyön hullutuksen loppuraportti

Aloitin laskuvirheen takia 21 työtä, joista 20 valmistui ajoissa (kesäyön hullutus). Olisin varmaan viimeisenkin saanut ajoissa valmiiksi, jos olisin neulonut ahkerammin (siitä huolimatta, että ensimmäinen yritys Ishbeliä meni väärin ja odottaa edelleen purkamista). Viimeisenä jo aiemmin tällä viikolla valmistui Sikuriina.Lankana Novitan Wool (minulla on edelleen paljon vanhaa merinowoolia, jota hamstrasin silloin kun se vaihtui tavalliseen villaan). Vaaleanpunainen ei olisi ihan riittänyt hihoihin, joten ne neuloin pinkillä intarsiana. Napit puuttuvat vielä, kun sopivia ei ole varastossa. Tämä menee lahjaksi.
Lapaset tuli huovutettua jo ajat sitten, mutta kuvaaminen on jäänyt. Koko on juuri sopiva.Mohairsekoitteesta neulottu kukka ei juurikaan huopunut yrityksistä huolimatta. Tähän en ole vielä ommellut keskustaan koristeeksi helmiä, koska tämä varmaankin menee koristeeksi johonkin laukkuun tai muuhun. Pitää koristella vasta sitten.

Tykkäsin kyllä koko hommasta. Neuleiden aloittaminen on välillä tosi hankalaa, kun ei tiedä mitä haluaisi tehdä. Sitten kuitenkin monet pienet jutut jäävät tekemättä. Nyt tein paljon sellaista pientä, johon langat ja ohjeet ovat odotelleet. Myös tarpeeseen tuli tehtyä (itselle lapaset ja pipo, pannunalustoja). Nyt neuleiden aloittaminen sujui hyvin, kesäkuun 21. päivä teki mieli vaan jatkaa neuleiden aloittamista. Eikä missään vaiheessa tullut stressiä keskeneräisistä, koska millään ei varsinaisesti ollut kiire. Jotain vastaavaa voisi kokeilla uudestaankin.

Taas pakolliset perhoskuvat, minusta on tullut perhoslajien bongaaja. Tänään nähtyä:
MetsänokiperhonenEhkä myös metsänokiperhonen, mutta pilkut ovat hieman erilaiset enkä saanut tästä yksilöstä parempia kuvia.Tämä myös muistuttaa aikalailla metsänokiperhosta, vaikka pilkut ovat taas hieman erilaiset kuin kahdella edellisellä.
Tämä on ilmeisesti herukkaperhonen. Tästäkään ei ole parempia kuvia, koska tämä oli pysähtynyt terassin yläpalkkiin korkealle.
Sain sentään kuvan myös siivet auki.
Seuraavaksi pakolliset kukkakuvat, tarhakylmänkukka on seonnut, tuo karvainen möykky on nuppu. Normaalisti tämä kukkii aikaisin keväällä. Tilasin näitä alkukesästä värisekoituksen. Laatikossa värit oli merkitty, mutta menivät sekaisin siinä vaiheessa, kun otin nämä laatikoista pois. Näitä on siis punaisia, valkoisia ja sinivioletteja.
Sinialppiruusu on myös sekaisin, se kukkii nyt.
Taisin todella ihastua tähän Queen Elisabeth -ruusuun, niin paljon olen sitä kuvannut.
Pionin kukka on kämmenen kokoinen ja tuoksuu huumaavalle.
Ensiimäinen kuunlilja kukkii, muutamassa muussakin on nuppuja. Tätä varjopenkkiä on tosi vaikea kuvata ja valkoiset kukat tuntuvat tuolla pikkukameralla olevan muutenkin hankalia.
Hanhikki Arc-en-Ciel.

Kurkkuyrttihän se edellisen kirjoituksen kukka oli. Eikä sitä kannata syödä.

2 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Onneksi olkoon KYH-urakkasi on valmis. Kivoja töitä Sinullakin. Minusta tämä oli kiva tempaus juuri tuon takia, että sai itse määritellä, mitä/miten vaativia tekee. Voisin osallistua uudelleenkin.

Päivikki kirjoitti...

Töitäsi katsellessa mie taas harmittelen, että jäin KHY:junasta... Miekin olen yrittänyt tänä kesänä kuvata perhosia, mutta ne lennähtävät niin helposti karkuun.