29.6.09

Synttäreitä ja kukkia

Viikonloppuna vietettiin mieheni ja minun synttäreitä, enemmän mieheni, joka täytti pyöreitä vuosia (oikea päivä oli jo ennen juhannusta, mutta koska juhannusta on vaikeampi siirtää, siirrettiin synttärit, minulla taas oikea synttäripäivä oli juhlimista edeltävä). Saimme lahjaksi kukkia, enemmän minulle, miehelle sitten enemmän autoharrastukseen liittyviä juttuja. Mm. gerbera, rungollinen verenpisara,värinä violetti-fuksia,verenpisara amppelissa (ja sunnuntaina muuten satoi ihan älyttömästi),värinä vaaleanpunainen.Juhannuksena olimme vanhempieni luona ja äidin kanssa kävimme kiertämässä Kenkäverossa. Sieltä käsityöläispuodista löytyi tälläinen lankarullateline, jonka äiti osti minulle synttärilahjaksi.Puutarhassakin olen saanut jotain tehtyä, vaikka nyt pidänkin pientä taukoa etten kyllästy niin pahasti. Tässä on kolmion muotoinen penkki, jossa vasemmalla on siperiankurjenmiekkaa, keskellä kelta-oranssisävyisiä ruusuja (Goldmarie, Flora Danica, Victor Borge) ja oikealla kurjenmiekkaa (Senlac, viininpunainen) ja etualalla punaista, sinistä ja valkoista tarhakylmänkukkaa. Vasemmalla on vasta kaksi siperiankurjenmiekkaa, joten ostin yhden lisää näiden väliin.Lajike on Ruffled velvet.Metsänreunaistutusten väliin tein pienen kivipolun ... ja siitä se idea sitten lähti. Mies ehdotti, että jatkaisin polkua metsän puolelle ja laitan sinne kaikenlaista. Heti tietysti innostuin asiasta, vähän luontopolkutyyliin, mutta enempi puutarhapolkuna. Vielä ei ole kuin tämä metrin pätkä, vasemmalla lamoalppiruusu Elviira ja oikealla vaaleanpunaista jalokieloa (tästä eteenpäin on saniaista ja kartiovalkokuusi ja sitten polku voisi jatkua metsään ja tulla toisesta kohtaa takaisin pihaan). Pihassa kukkii tällä hetkellä keväällä kylvetty kellohunajakukka, keltaoranssit kesäkullerot (kukat ovat valtavia) ja taustalla näkyy kuunliljoja, hennon vaaleanpunainen akileija, orvokkien erilaisia risteytymiä (viime vuonna samassa penkissä kasvoi keto-orvokkia ja paria erilaista sinisävyistä ostettua orvokkia), tämä on selvästi tarhaorvokin sukua,ja tämä selkeä keto-orvokki, mutta välimuotoja löytyysinisempiä ja violetimpia.Myös viime vuonna laitettu hennon vaaleanpunainen verikurjenpolvi on aloittanut kukinnan. Tänä vuonna ostin tummempaa väriä. Nämä ovat aika lähekkäin, joten saa nähdä tuleeko alkaako johonkin kohtaan kasvaa sekoituksia.

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Kiitos visiitistä :) Punalehtiruusuja en ole nähnyt kaupoissa, joten se varmaan on luonnonruusu, kuten olit itsekin sen tiedon löytänyt.

Minulla on yksi n. 15 cm siementaimi. Jos haluat, niin voitais kokeilla sen lähettämistä postitse. Olen lähettänyt ja vastaanottanut erilaisia kasveja ihan onnistuneesti postin välityksellä, joten en epäile, etteikö tämäkin kulkeutuisi luoksesi täysissä voimissa :) Taimi ei maksa mitään, mutta mielelläni vaihdan sen johonkin, mikäli sulla jotain joutavia taimia/pistokkaita löytyy.

Mikäli olet kiinnostunut, laita viestiä blogiini.