9.6.09

Ostoksia

Olen taas ostellut kaikenlaista. Koska dollari oli halpa, ostin viime viikolla Amazonista kirjoja ja ne tulivat jo tänään! Harvinaisen nopea toimitus. Tykkäsin varsinkin tuosta Micro-macrame -kirjasta ja sitä voinkin suositella, jos tykkäät nysvätä ja tykkäät yhdistellä helmiä erilaisiin juttuihin.
Freeform crochet tarjosi pääasiassa tekniikkaohjeita ja ideoita eikä kirjassa tainnut olla yhdenkään projektin ohjetta. Virkkauksen lisäksi kirjassa oli muutama muu tekniikka, mm. vähän neulomisesta, huovutuksesta ja kirjomisesta. Suosittelen kirjaa luoville taidekäsitöistä kiinnostuneille henkilöille.
100 flowers to knit and crochet todellakin tarjosi 100 erilaista neule- ja virkkausohjetta kukkiin, lehtiin ja olipa siellä muutama marja ja hedelmäkin joukossa. Jos pidät pienistä neulotuista ja virkatuista koristeista sekä kukista, tämä sopii.
Inspired cable knits oli minusta ihan mielenkiintoinen kirja. Kaikissa ohjeissa on mielenkiintoisia palmikoita eikä ihan peruspalmikkopaitaa kirjasta löydy. Neuleita on enimmäkseen naisille, mutta myös miehille, sisustukseen ja muutama muukin työ. Mallikuvat eivät ihan minua vakuuttaneet, mutta Ravelryssä on upeita kuvia kirjan neuleista, esim. Celtic icon -takki, joka menee ehdottomasti toteutettaviin neuleisiin. Kirjassa on ohjeisiin sekä kaaviot palmikoista että sanalliset kuvaukset. Ostan harvemmin pelkkiä ohjekirjoja, mutta tämän ostin siksi, että useampi kirjan ohjeista tuntui toteuttamiskelpoiselta.
Sitten niihin muihin ostoksiin. Viime lauantaina tein hyviä löytöjä. Ensinnäkin paikallisessa Euromarketissa kaikki viherkasvit olivat -50% ja tämä perhosorkideakaunotar löytyi sieltä halvalla (salaman valo ei tuo esille kasvin herkkää kauneutta, melkein telkkaria katsellessa tuijotan enemmän kukkaa kuin telkkaria). Toinen löytö oli jo ohikukkinut Cymbidium-orkidea -80% poistossa. Minusta taisi tulla nyt ihan todellinen orkidean kasvattaja. Kaksi aiempaa perhosorkideaa ovat edelleen hengissä, molemmat noin vuoden olleet minulla. Yksi kuoli, luulen että kuivuuteen ja se oli jo ostettaessa tosi kuiva (sekin alennuskasveja). Cymbidiumista olen haaveillut ja nyt minulla on sekin. Lauantai-ilta meni surffatessa netistä kaikkea mahdollista orkideoihin liittyvää.Tänään oli hyvä postipäivä muutenkin. Viherpeukaloiden tilaus saapui ja sieltä tuli taas vaikka mitä ihanaa. Osa pääsi jo heti multaan uuteen kukkapenkkiin talon takana. Nyt tässä on päivänliljoja, hanhikki Arc-en-Ciel, ruusut Ballade ja Queen Elisabeth, pionit Early Scout, Coral Charm, tarhapionit Rubna plena, Rosea plena ja Alba plena, vuoripioni Anemoniflora, kiinanpionit Felix crousse ja Solagne, kuolanpioni, loistokärhö Multiblue, palavarakkautta (siemenestä), harmaamalvikkia (siemenestä), myskimalvaa (valkoista, siemenestä), salkoruusua (siemenestä) ja kirjolupiinia (siemenestä). Muuten tämä seinusta onkin aika tylsä, että nyt ainakin on väriä tulossa.Osa muistakin ostoksista on jo päätynyt maahan asti. Tämä pyöreä kiviympyrä nurmikolla on uusi ruusupensaspenkki. Tässä on Papulan ruusu, juhannusruusu ja suviruusu. Koska ruusupensaat ovat vielä pieniä, niin täksi kesäksi kylvin tähän muistaakseni tuliunikkoa (jotain yksivuotista unikkoa kuitenkin). Atsaleat ja osa alppiruusuistakin on jo päässyt maahan. Onneksi ensi viikolla alkaa loma, niin on aikaa kaivella loputkin kuopat ja laittaa kasvit paikoilleen.
Viimeiset villitulppaanit kukkivat, mutta en ole onnistunut saamaan kuvaa auenneesta kukasta, kun on ollut niin pilvistä.
Tulevaa kukkaloistoa, tässä viherpeukalot 2007 nimikkoruusu, vaaleanpunainen.
Tarhaidänunikkokin on nupulla.
Suo-orvokkien herkkää kauneutta. Viime kesänä siirsin nämä kosteikon puolelta omaan kukkapenkkiini aluskasveiksi ja nyt nämä rehottavat siinä kauniisti.
Sinivuokon lehdetkin ovat koristeelliset.
Pihlaja kukkii.
Loistokärhö Multiblue, oli ostettaessa jo nupulla ja nyt kukkii komeasti (mutta ei varmaan pitkään, ehkä myöhemmin uudestaan).
Mirrinminttu kukkii myös.
Sama kasvi kuin edellinenkin.
Pioni Karl Rosenfield nousee, saadaanko kukkia jo tänä vuonna?
Uusia ostoksia on myös puistoalppiruusu Grandiflorum, taustalla toinen uusi ostos pensasmagnolia (onnistuin löytämään senkin).
Grandiflorum kukassa.Hämähäkki magnoliassa.Hämähäkki tarhaidänunikossa.
Angelique-tulppaaneista löytyi selvästi vaaleanpunaisiakin kukkia, mutta osa on todellakin lähes valkoisia.
Viime lauantaina Lappeenrannan neuletapaamisessa Chibini otti ja hajosi. Meni vain poikki tuosta korkin juuresta ja putkilon kierteet ovat sisällä korkissa. Missähän minä nyt neulani säilön ja kuljetan?

3 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Tuosta tuliunikosta pieni varoituksen sana: se kylväytyy ERITTÄIN hyvin itsestään, vaikka onkin yksivuotinen. Minulla oli yhdessä kukkapenkissä seitsemän vuotta sitten tuliunikkoa, ja niitä nousee edelleen vuosittain mullasta, vaikka penkkiä on käännetty erinäisiä kertoja ympäri... =) Kaunis kukka se on, mutta jos et halua niiden kylväytyvän, kannattaa napsaista siemenkodat pois heti niiden ilmestyttyä.

Marja A kirjoitti...

Hyvä vinkki, taidankin kerätä siemenet talteen ja kylvää ensi vuodeksi toiseen paikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

elä nyt ainakaan mee uutta chibiä ostamaan!

;)

-Salainen Ystäväsi..