3.2.08

Vanhoja tekstiilejä

Sain äidiltä isomummon vanhoja pellavaliinoja, jotka olivat ajan myötä kellastuneet. Ne olivat yön oli laimeassa kloriittiliuoksessa, minkä jälkeen pesin ja silitin ne. Nyt liinat ovat kuin uudet. Olen ajatellut näitä saunaan laudeliinoiksi. Minusta nämä ovat todella kauniita. Kuteesta muodostuu kankaaseen kuvioita.

My mother gave me some linen cloths wich were my grand grand mother's. I bleached them, washed and ironed them. Now they are nearly like new ones. I really like old textiles and these are beautiful.
Yksi liina jäi vielä läikikkääksi. Yritän ehkä vielä uutta käsittelyä tälle. Kuten kuvasta näkyy, osa liinoista on nimikoitu.
Kotiamme tulee koristamaan myös muiden käsitöitä. Tämä ryijy on miehen isoisän itse tekemä. Se pääsee paraatipaikalle olohuoneemme seinälle. Koska kodissamme sisustus on vielä kesken, se ei ole vielä löytänyt tarkkaa paikkaansa.
My man's grand father has made this wall cloth. It will be in our living room after we have organized all our furniture. It's still a little messy here even we have lived here two months.

2 kommenttia:

milliini kirjoitti...

upea ryijy, minä näen siinä nuotion, ja kun sitä katsoo, kuulee kuinka tuli rätisee!

Kikka kirjoitti...

Tuo kellertävä läikkä voi olla himppa kinkkinen saada pois, sillä kahvi(?) yms. on aikamoinen inhokki kotikonstein poistaa (ainakin näin miun on annettu ymmärtää). Toivottavasti lähtee.
Ryijy on aivan ihana :) tuohan toimittaa mainiosti vaikka takan virkaa..