10.2.08

Leimailua ja lepäämistä

Olen viikonlopun ajan keskittynyt arjen askareiden unohtamiseen ja lepäämiseen, vaikka jotain kotitöitä joutuukin tekemään päivittäin. Viime viikonloppu meni flunssassa ja alkuviikonkin vielä sairastin. Neulominen ei ole oikien innostanut pitkään aikaan, mutta nyt perjantaina aloitin taas uutta. Sitten levitin paperi- ja leimailutarvikkeeni lattialle ja aloin kokeilla viimeksi ostamiani ja saamiani materiaaleja. En saanut juurikaan mitään valmista, mutta opin paljon asioita, miten ei kannata tehdä.
  • Leimailujärjestys on hyvä miettiä etukäteen.
  • Jos leimaa toisen kuvan päälle, muste ei välttämättä tartu alla olevaan kuvaan.
  • Tai jos käyttää kohojauheita, pitää muistaa antaa edellisen leimakuvan kuivua tarpeeksi.
  • Ei kannata leimata kuvaa liian täyteen.
  • Muutenkin etukäteissuunnittelu kannattaa. Jos vaan leimailee ja kokeilee, on parempi tehdä se irrallisiin paperipaloihin, jotka voi kiinnittää kortteihin.
  • Epäonnistuneiden kuvien päälle voi laittaa toisen kuvan erillisellä paperilla.
Sain yhden valmiin kortinkin aikaseksi ja monta leimattua paperinpalaa, joista ehkä myöhemmin tulee jotain. Kokeilin hopeista ääriviivatarraa ja väritin aukot tussilla. Leimasin ruusun irralliselle paperille mustalla musteella. Reunoissa on hopeista kohojauhetta, joka tarttui vähän myös ruusuun, muste ei ilmeisesti ollut ehtinyt tarpeeksi kuivua. Paperia on sävytetty sinisellä vesivärillä leimaamisen jälkeen.
Viikonlopun pieniä iloja leimailun lisäksi on ollut kompostin hoito. Talon mukana saimme kompostin ja olen saanut sen toimimaan. Ruuantähteet muuttuvat mullaksi ja siitä pitäisi saada kesäksi lannoitetta pihan laittoa varten. Kesällä blogissani on ehkä satunnaisesti jotain puutarha-asiaakin, mutta katsotaan nyt, mitä tuonne pihalle laitetaan kasvamaan.

Leimailu ja kokeileminen on kyllä piristänyt selvästi. Neuleideoitakin alkaa tulla mieleen ja harrastaminen innostaa taas. Työelämään siirtyminen vaikuttaa aika paljon harrastamiseen. Aikaa on vähemmän ja valmista tulee vähemmän. Toisaalta taas on enemmän rahaa, joten lankavarastoni näyttää pahasti kasvavan ja samoin on muiden harrasteiden laita. Blogikin on vähän hiljentynyt. Pyrin silti jatkossakin kertomaan käsityökuulumisia vähintään kerran viikossa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vinkkejä kompostin toimimaan saannista otettaisiin kyllä mielellään vastaan! Meillä se on enemmän ollut tuo mies sitä laittamassa ja on vielä ihan alkutekijöissään.

Marja A kirjoitti...

Saatiin tuo komposti talon mukana ja se on ollut pidemmän aikaa käytössä. Epäilin kuitenkin, ettei se toimi kovin hyvin, koska sisältö oli tiivistä ja vähän haisevaa ja lämpötila 10 astetta. Nyt se on lähtenyt toimimaan ihan sillä, että sinne lisää kuiviketta joka kerta kun kompostoitavaakin, suunnilleen saman verran molempia. Sitten olen sekoittanut sitä, että se pysyy ilmavana (noin kerran viikkoon tai harvemminkin). Nyt huomaa selvästi, että komposti vajuu ja ruuantähteet muuttuvat mullaksi eikä se haise. Lämpötilakin on noussut. Kuivike on ihan kaupasta ostettua kompostikuiviketta.