10.12.06

Ostoksia - shopping

Kävin eilen kaupungilla (Vaasassa) ostoksilla kaverin kanssa. Ensimmäiseksi menimme lankakauppaan ja sitten toiseen lankakauppaa. Ostin tietysti lankaa. Tummanpunaista Regia silkiä ei ollut, mutta Lappeenrantaan sitä pitäis tulla, joten saan sen kyllä joskus (mutta olisin halunnut heti). Ensimmäisestä kaupasta ostin Vuorelman kampavillalankaa, joka on tarkoitettu kansallispukuihin. Lanka on sairaan ohutta (tex 28x2, n. 100g = n. 1600m). Ensimmäisen kerran syksyllä, kun näin langan kaupassa, se huuteli minulle, että osta osta, haluan henkäyksenohueksi pitsihuiviksi. Eilen sitten ostin kaksi kerää (200g). Milloin sitten toteutan tämän henkäyksenohuen pitsihuivin, se onkin toinen juttu.

Toiseen lankakauppaan mennessä sanoin kaverilleni, että vetää minut pois, jos siellä on tarjouksia. Kovasti kaverini kyllä yritti, mutta lankahimoni oli suurempi. Kaupasta löytyi Phildarin (ehkä jo ikivanhaakin) angorasekoitetta alennuksesta (hintaa sille jäi -40% alennuksesta huolimatta paljon). Olen viimeksi neulonut paljon sinistä ja vähän keltaista ja kun angoraa oli juuri minun punaisena, minunhan oli ihan pakko ostaa sitä. Mietin kyllä vähän ihanan vaaleanpunaisen ja kirkkaanpunaisen välillä, mutta päädyin kirkkaanpunaiseen. Huono puoli on, että kerät ovat vain 10g. Kerässä ei lukenut metrimäärästä mitään ja äsken piti se mitata ja laskea. 10g:ssa on noin 47m eli aika paljon. Nyt minulla on 9 kerää (ostin kaiken mitä kaupassa oli esillä ja sitä kuulemma saattaa vielä löytyä lisää), joten tästä määrästä saan jo hyvinkin jotain.

Pitäisi varmaankin kohta vaihtaa blogin nimeä, kun näyttää lankavarasto vaan kasvavan (lankahamsterikuukautta odotellessa).
I try to write also in English. First I must say I'm yarnholic and knitting is my passion. That might help you to understand the next story. :)

Yesterday I was shopping with my friend in Vaasa. First we went to a yarnstore, then another yarnstore. I bought yarn of course. I was looking for dark red Regia silk but I didn't find that one. I know I can get it from Lappeenranta but I wanted it right now (ok, I have to wait). So I bought Vuorelma's wool which is for traditional costumes (but I'm going to knit it). Yarn is real thin (tex 28x2, n. 100g = n. 1600m). When I saw the yarn first time few months ago it screamed me "buy, buy, I want to became to real thin lace shawl". Yesterday I bought two skeins (200g). I don't know when I have time to knit this, that's another thing.

When we went to another yarnstore I said to my friend that if there's any special offers drag me away. She tried, but I couldn't resist the yarn. I found Phildar's yarn which has 40% angora (yarn is probably quite old) in special offer (-40% but it still costed much). Lately I have knitted blue things and little yellow and angora was red so I had to buy it. I consired pink also but red was better. Bad thing is that skeins are small, only 10g. There wasn't information how many metres 10g is so I measured that myself. 10g has about 47m which is quite a lot. Now I have 9 skeins (I bought all red ones and they said there might be more) and this is enought for something.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs olisi uusi bloginnimi? Lankavaraston kasvatusblogi? ;)

Marja A kirjoitti...

Se voisi olla ihan vaan lankavarasto. En oikeasti halua lankavarastoa kasvattaa, kun en tiedä mihin laitan sen kaiken langan (varastot ovat levinneet jo olohuoneen lattialle).

Tiina kirjoitti...

Mutta aika tasassa tuo sinun kulutus näyttää olevan, eli lankojen ostamisen vastapainoksi olet myös neulonut tosi monta kiloa!

Anonyymi kirjoitti...

Minä kävin lankaostoksilla siellä Vaasassa perjantaina, mutta ehdin vain toiseen eli Vöyrin käsityöliikkeeseen sekä sinne ihanaan askarteluliikkeeseen Niru naruun.

Marja A kirjoitti...

Minulla oli Nirunarukin listalla, mutta ei ehditty enää sinne. Pitää joku toinen kerta käydä katsomassa, että mitä siellä on. En ole vielä kertaakaan käynyt.