5.12.06

Honorine

Honorine on vihdoinkin valmis.
Langat: Sublimen Baby cashmere merino silk dk (onpa langalla mielikuvituksellinen nimi) vaaleansininen ja Grinascon Merinosilk valkoinen
Langankulutus: Yhteensä noin 450g (ohjeen metrimäärästä laskettuna pelkästään sinistä lankaa olisi mennyt 600g)
Koko on toiseksi suurin, rinnanympäryksen olisi pitänyt olla 102cm (tein ja teen aina mallitilkun, mutta ei se koko ihan silti täsmännyt).
Sitten se säätöpuoli. Yksi syy, miksi en tykkää tehdä valmiista ohjeista mitään, on se, että usein joutuu kuitenkin säätämään. Omaa ohjetta kehittäessä säätö kuuluu asiaan ja siihen jotenkin suhtautuu eri lailla kun on pakko. Ensimmäinen asia oli reunan rullautuminen. Ylläolevassa kuvassa näkyy rullautuva reuna ja ratkaisu siihen. En jaksanut miettiä sitä ennen neuleen aloittamista ja päätin keksiä jotain jälkikäteen. Neuloin parin sentin reunuksen helmineuletta jälkeen päin ja jatkoin pitsikaitaletta sen verran.

Kuvasta näkyy myös toinen ongelma. Se on iso. Etupuoli näytti ihan hyvälle, mutta selässä oli noin 10cm liikaa. Tiedän kyllä, että minulla on kapea selkä (ainakin suhteessa muihin mittoihin) ja siksi tykkäänkin käyttää neuleita, kun niistä saa helpommin istuvia kuin esimerkiksi jakuista.
Ratkaisu oli tässä vaiheessa vielä helppo. Otin pitsikaiteleen välistä pois ja selästä tuli jo pidettävä, vaikka vieläkin hieman löysä. Kuvassa on vielä langanpätkät mukana. (Tämä puoli on minusta melkein jopa kivempi kuin alkuperäinen, jossa on pitsikaitale keskellä edessä myös.)
Etupuolellakin on väljyyttä hieman liikaa, mutta muuten alkaa jo olla sellainen kuin pitää. Neuloessa tein toiselle puolen hieman pienemmän kaula-aukon, koska ohjeesta en tiennyt, mihin kohtaa sen mukaan aukko tulisi (miten alas siis). Nyt pienempi kaula-aukko on edessä ja isompi takana ja tämä tuntuu sopivalta.
Nyt on langanpäät jo päätelty. Viimeinen vaihe oli kastella neule, muotoilla se ja antaa kuivua. Tämä itseasiassa jopa toimi niin, että nyt se ylimääräinen väljyys muuttui pituudeksi, kun muotoilin neuleen niin kuivumaan. Pituutta mallissa sai ollakin vähän lisää. Hihoista tuli taas ehkä hieman liian pitkät, olin jo muutenkin lisännyt niihin pari senttiä.
Testasin paitaa tänään päällä. Paidassa on vain yksi vika, se ei tahdo pysyä päällä ison kaula-aukon takia. Joudun varmaan käyttämään hakaneuloja tai muuta kiinnitystä ja kiinnittämään olat alla olevaan paitaan tai liivien olkaimiin. Lanka on ihanan pehmeää ja neule tuntuu iholla mukavalta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos välivaiheiden kuvista! Neuleesta sukeutui lopulta oikein kaunis :)

Linne kirjoitti...

Nätti tuli. Isorintaisena teen usein takakpleen M-koolla ja etukpleen XL-koolla...

Mitz kirjoitti...

Ihana työ Marja.