15.8.06

Vaasassa lankaostoksilla

Kävin etsimässä Vaasasta sukkalankoja heikoin tuloksin. Tällä kertaa lankaholisti poistui kaksi kertaa lankakaupasta mukanaan vain kaksi kerää lankaa (olenkohan terve?). Vaasan lankakauppojen sukkalankatarjonta oli aika Novita-painotteinen. Kävin etsimässä jotain muuta kuin Novitaa, mielessä Ullan Laine-sukat ja vihreä sukkalanka itsesuunniteltuun lehtikuvioon. Menin ensin Vöyrin käsityökauppaan ja sieltä ostin lopulta lainesukkiin kaksi kerää (100g) sinikirjavaa Gjestalin Baby Ull -lankaa (vaikka vähän epäilenkin 100% merinon kestävyyttä sukissa, mutta ehkä ne unisukkina menevät). Tiheys ja väri olivat kuitenkin aikalailla sitä mitä etsin, vaikka en vielä tiedäkään, millainen kuvio kirjavasta langasta muodostuu. Vihreä sukkalanka sen sijaan jäi ostamatta. Olisihan se ehkä voinut olla yksiväristäkin. (Sukkalankatarjonta oli siis suurin piirtein Novitaa, Crazya (tammikuussa neuloin siitä sukat) ja raita-Regiaa, johon en ole kovin ihastunut. Sen sijaan muita lankoja täällä on ihan mukavasti.) Vieressä olevasta Lanka-Aitasta mukaan tarttui kaksi kerää (40g) vaaleansinistä angoralankaa, josta aion tehdä äidille joululahjaksi sormikkaat tai lapaset (äiti ihaili viime talvena minun kaupasta ostettuja angorasormikkaita). Sielläkin sukkalankatarjonta oli Novitaa, mutta sieltä löytää sellaistakin eksoottisuutta kuin Phildaria (minulle se ainakin on eksoottinen lanka, kun en sitä missään muualla ole nähnyt luonnossa :)). Tarjouskorista melkein tarttui mukaan Phildarin jotain pellava-tekokuitusekoitetta, mutta keriä oli korissa vain kaksi ja molemmat eri värisiä (silti kauniit värit, vihreä- ja sinisävyiset). Jätin ne kuitenkin kauppaan (ehkä ensi kerralla ellei joku muu ole ehtinyt ensin). (Yritän etsiä kameran loppuviikosta tai sitten viimeistään viikonloppuna kuvaan langat.)

Salainen neuleystävä muisti minua tänään sähköisellä kortilla nimipäivän johdosta. Itse en nimipäivää mitenkään juhli (enkä juuri muistakaan), mutta olihan se silti mukavaa saada muistutus. :)

Olen neulonutkin aika paljon. Miehen äidin tilaama vihreä neule edistyy (aikaisemmin esiintynyt kesäkuussa). Olen saanut takakappaleen ja melkein toisen etukappaleen valmiiksi. Aikaisemman hihan puran, koska siitä tuli mielestäni liian kapea ja neuletiheyskin on muuttunut käden takia (ja parempaan suuntaan, nyt saan suosituspuikkokoolla jopa ohjetiheyttä, kun aiemmin olen neulonut hyvin tiukkaa). Neuletiheyden muuttuminen helpottaa kyllä jatkossa valmiiden ohjeiden neulomista, kun ei varmaan enää tarvitse joka kerta ottaa paljon isompia puikkoja saadakseen sopivan tiheyden (eikä neuloa niin montaa mallitilkkua).

Ei kommentteja: