13.7.06

Kuulumisia ja valmis pöytäliina

Viime viikon olin vielä Vaasassa ja tämän viikon vihdoin kotona. Tänään murtumisesta ja leikkauksesta on tasan kaksi viikkoa ja sain tikit pois leikkaushaavasta. Käsi on parantunut hyvin (vaikka luutumisestahan minä en tiedä ilman röntgeniä). Sormiin ja käteen tulee liikkuvuutta joka päivä lisää ja pystyn jo tekemään aika paljon kaikenlaista toisella kädellä, vaikka ihan kaikki ei onnistukaan. Esimerkiksi neulominen sujuu jo lähes entisellä nopeudella. Viime viikolla kokeilin virkkausta ja silloin se oli vielä hyvin hankalaa, mutta eilen (kun sain pöytäliinan valmiiksi ja viimeinen kerros piti virkata) se sujui jo aika hyvin.
Pöytäliina ennen pingoitusta ja silitystä
Pöytäliina oli muistaakseni jossain 50. kerroksen paikkeilla ennen kuin mursin käteni. Ohjeen mukaan siihen tuli 120 kerrosta ja viimeisellä kerroksella silmukat pääteltiin virkkaamalla. Eilen sain sen neulottua valmiiksi. Viimeiset kerrokset olivat aika tuskaisia, kun silmukoita oli paljon (viimeisellä kerroksella oli 480 silmukkaa).
Pöytäliina pingoituksen ja silityksen jälkeen
Liinan halkaisija on n. 72cm ja siitä tuli isompi kuin ohjeen mukaan tehtynä, koska minulla oli hieman paksumpi lanka. Lankana liinassa on SvartaFåretin Bomullsflamgarn, egyptiläinen merseroitu puuvilla, ja sitä kuulemma ei saa enää (Vaasassa Lanka-aitassa on vielä muutama kerä). Jostain syystä en halunnut yksiväristä liinaa, vaikka tässä pätkävärjätyssä on se vaara, että kuviot eivät erotu niin selvästi. Väri näyttää minusta olevan kuitenkin ihan hyvä. Lanka oli todella mukavaa neulottavaa ja sitä kului hieman vajaa 200g (onneksi olin ostanut reilusti, ohjeessa luki vain 2 kerää jotain lankaa eikä sen tarkempia tietoja). Ohje löytyi Suuren käsityökerhon elokuun numerosta vuodelta 1981. Kuten kuvista näkyy, ennen viimeistelyä liina oli yhtä kurttua. Lehtikuvion kavennukset vetivät sitä niin paljon kokoon vielä pingoituksenkin jälkeen, että päätin silittää sen (varsinkin kun kyseessä on puuvillainen pöytäliina). Ohjeen mukaisen tärkkäyksen jätän väliin.
Pöytäliina kokonaan
Seuraavaksi yritän vähän siivoilla kämppää ja järjestää uudet lankani johonkin. Kaikki lankalaatikot ovat jo ennestäänkin hyvin täynnä, että en todellakaan tiedä, mihin tämän lankamäärän kanssa joudun. :) Seuraavaksi koitan saada Keplerin tehtyä bambulangasta, jotta saisin nekin langat äkkiä kulutettua, ettei tarvitsisi keksiä niille varastotilaa.

Ei kommentteja: