20.7.06

Kallat ja sukat

Hei blogaan taas, mutta pitää nyt ottaa sairaslomasta kaikki irti ja harrastaa sen minkä pystyy. Lankaostoksien vastapainoksi olen saanut lankaa vähän kulutettuakin.
Nyt valmiina on viisi kallaa, joihin kului lankaa n. 70g yhteensä. En tiedä, jaksanko enää näitä neuloa lisää, mutta olisi vielä pari sellaista jämäkerää, joista haluaisin yhden. Näihin olen saanut mukavasti pienennettyä monia jämäkeriä ja jotkut jopa kokonaan pois. Kallat vaativat vielä viimeistelyä ja rautalankaa vahvikkeeksi. Violettiin kokeilin jo rautalankaa ja se tuntuu toimivan, tosin kaksinkertainenkaan lanka ei jaksa kannatella kukkaa, jos pitää kiinni aivan juuresta. Persikka-pinkkiin kokeilin intarsiaa kärkiosassa, koska arvelin, ettei persikka lanka riitä (nyt en tiedä, olisiko se riittänyt, mutta sainpa yhden tälläisenkin kukan). Googlesta etsin, minkä värisiä kalloja oikeasti on olemassa ja valtaosa näytti olevan puna/keltavärisiä, joten neuloin jämistä niitä.
Sateenkaarivärjätystä langasta syntyi sateenkaarisukat. Pitsineule on Feather and fan -kuviolla. Tein sukkiin oman ohjeen, koska paksummalle langalle näytti löytyvän aika vähän perussukasta poikkeavia ohjeita. Kokeilin ensimmäistä kertaa kärjestä aloittamista. Kantapäänä on perustiimalasi, olen siihen mieltynyt pätkävärjättyjen lankojen kanssa. Lankana on itsevärjätty Jämsän huopatehtaan Retu sukkalanka, joka on suunnilleen 7 veljeksen paksuista, ja sitä kului n. 75g. Kirjoitin ohjeenkin jo ja se julkaistaneen syksyn Ullassa.

Värjäyksen jäljiltä lanka on todella karheaa ja neulominen tuntui käsissä (eli sai laittaa kosteusvoidetta reilusti neulomisen jälkeen). En muista, miten karheaa lanka oli ennen värjäystä, mutta varmaan se oli jonkun verran karheaa. Langoista vain osa jäi karheiksi, toiset ovat edelleen hyvin pehmeitä. Sitten yksi lanka taas pehmeni värjäyksessä. Se oli sellaista perusharmaata sukkalankaa, joka haisi lampaalle ja siinä vähän tuntui lampaan rasvaakin. Ennen värjäystä se tuntui melko karhealta, mutta nyt se on yllättävän pehmeää ja tuntuu käsissä mukavalta. Lanka on perintölankaa, joten en tarkemmin siitä tiedä. Ainakin langan seasta löytyi olkia, että voisi olla jopa kotitekoista.

Uusi Ullakin ilmestyi. Pidin varsinkin sukkaextrasta ja seuraavaksi sukkarintamalla varmaan kokeilenkin erilaisia kantapäitä.

Ei kommentteja: