26.7.11

Tummansinistä (ja muutakin)

Aloitan tummansinisistä asioista. Sain viime viikolla tummansinisen vaihtopaketin. Kyseessä oli Ravelryn vaihtoryhmän värivaihto. Paketissa oli tummansinistä Baby Alpaca Silkiä, sinisävyinen Zauerball, kortti ja karkkia (jotka jo söin, joten eivät ole kuvassa). Langat oli paketoitu kauniisti sinisellä nauhalla. Tykkäsin kovasti, kiitos parille!
Kävimme katsomassa isovanhempia Vaasassa ja piti sielläkin tietysti käydä lankakaupassa hamstraamassa lisää lankaa (koska Karusellin valmistus on lopetettu ja siellä vielä myydään viimeisiä jäljellä olevia). Ostin vauvaneuleisiin tummansinistä 7 kerää (kaikki loput) ja punaista 4 kerää (yhteensä 275g). Kauppaan jäi vielä sinisiä ja punaisia ja joitain muitakin värejä taisi olla.
Vaasan reissulla kävimme myös vauvan serkkutytön synttäreillä. Pojalle piti tietysti ommella juhlavaatteet ja poika taisikin olla tyylikkäin henkilö juhlissa (ei olisi ollut pakko olla näin hieno, mutta kun tuli inspiraatio ommella, sain lahjaksi yhden juhlapuvun aiemmin, mutta se on vielä liian iso, joten ei ollut mitään sopivaa). Kaavat ovat jostain 90-luvun Muotimuksu-lehdestä, jonka olen saanut. Housujen kaavaa kavensin aika reilusti, kun silloin muoti oli hyvin runsasta, eikä tuo puku ollut siitä huolimatta liian pieni. Kankaat löytyivät kaapista, valkoinen paita on puolipellavaa, musta liivikangas jämää ja harmaa housukangas miehen isoäidin jäämistöstä. Kaikki muutkin tarvikkeet löytyivät kaapista. Kiire tuli, sain puvun valmiiksi juhlapäivän aamuna. Nyt puvulle on taas käyttöä, kun tämän viikon lopulla on hautajaiset.Hautajaisiin piti saada itselle jotain sopivaa. Ompelin viime kesänä tummansinisen pellavamekon juuri hautajaisiin, mutta siinä ei voi imettää ottamatta lähes koko mekkoa pois, joten jotain sopivaa piti saada. Päädyin ompelemaan kaapista löytyneestä tummansinisestä silkistä hameen (imetyspaidan, tummansinisen huivin ja kaulakorun kanssa sopii sitten hautajaisasuksi).
Vauva on oppinut kääntymään. Kuvasin harjoittelua ja tässä vauvalla on vaaleansiniharmaa neulottu body päällä. Vähän se on vielä iso, mutta ei kauaa.Lisäksi olen ommellut vauvalle pari kestovaippaa, kun halusin kokeilla tehdä itse. Niiden ompelu oli yllättävän helppoa, joten aion tehdä enemmänkin. Vaipat ovat parhaillaan pesukoneessa, joten niistä ei ole kuvia. Tältä meillä on näyttänyt, vauvan lisäksi kaavat, kankaat ja neuleet ovat lattialla, vielä kun voi (kun vauva ei ryömi, mutta ei siihenkään pitkään mene).
Sitten vielä yksi vanha kuva. Tämän kietaisutakin tein jo odottaessa, mutta hihoja ja helmaa piti pidentää. Tämäkin mahtui hetken aikaa huhti-toukokuussa, jäi sitten pieneksi. Lankana on käsinvärjättyä merino-tenceliä ja sain tuohon käytettyä lähes koko 100g vyyhdin.
Ai niin. Kankaitakin olen ostellut, kun mietin, mitä ihmettä laitan hautajaisiin. Ostin sitten lisää trikoita (tummansinistä, luonnonvalkoista ja harmaata), jos teen eri värisiä imetyspaitoja lisää (mutta luultavasti teen niistä jotain muuta). Ostin myös harmaata pellavaa hameeksi, kun en tummansinistä löytänyt, mutta päädyin kuitenkin lopulta tuohon kaapista löytyneeseen silkkiin. Neuleet ovat vastaavasti jääneet hyvin vähälle, kun kaikki ne vähät vauvasta vapaat hetket on käytetty ompeluun. Haluaisin ommella vauvallekin kaikenlaista vaattetta, mutta saa nyt nähdä, mitä ehtii, pitää nukkuakin välillä.

1 kommentti:

Sire kirjoitti...

Onpas poitsu kasvanut sitten viimenäkemän ;)
Blogissani on sinulle tunnustus.