1.7.11

Kiirettä ja kiireettömyyttä

Elämä vauvan kanssa on yhtä aikaa kiireistä ja kuitenkin jollain tapaa kiireetöntä. Arjessa kiireisenä pitää vauvan tarpeiden tyydyttäminen, syöttäminen, nukkuminen, vaipanvaihdot, seurustelut sun muut, mutta yhtä aikaa arki on kiireetöntä, kun ei ole mitään sovittuja aikatauluja, ei ole pakko tehdä mitään (muuta kuin nuo edellämainitut + ehtiä itse syömään välillä) ja jos jotain ei ehdi, niin sen tekee sitten kun ehtii. Välillä on nukuttu huonosti, välillä hyvin (vauvalla on ollut jonkun verran mahavaivoja). Hyvinä päivinä on ehtinyt neuloakin, joskus yllättävänkin paljon. Kaikesta kiireestä huolimatta menin osallistumaan Kesäyön hullutukseenkin, kun on tarvetta paljon pienille neuleille ja olen tosiaan jonkun verran ehtinyt neuloakin. Ennen sitä ehdin neuloa vauvalle kesäksi kukkahatun, lankana Novitan Luksus cotton jämät, sininenkin loppui kesken ja siksi hattu on vähän lyhyempi, vihreä riitti juuri ja juuri (lankaa meni alle 50g). Tein vähän tiukemman ja on nyt juuri sopiva, mahtuu tämän kesän.Vauva on saanut myös neulottuja leluja. Punaisen ja keltaisen neuloin aiemmin, sininen, vihreä ja violetti on neulottu kesäyön hullutuksen aikana (ja niille pitäisi vielä ommella naamat, jos jaksaa). Lankana puuvillajämät, kulutus joitain grammoja. Ohje Bunny nuggets Ravelrystä, omilla muokkauksilla (tein lyhyemmät korvat ja pohjan). Poika on iso ja kasvaa vauhdilla. Keväällä käytössä olleet sukat ja lapaset ovat jo pieniä, joten ensi syksyksi ja talveksi tarvitaan isompia. Siniset lapaset ovat nyt reilut, ehkä ensi talvena sopivat. Lankana Karusellin jämät, kulutus joitain grammoja. Vielä toiset lapaset on tulossa.
Sukkiin käytin 7-veljestä jämiä ja tein paria eri kokoa. Näitäkin on lisää tulossa ohuemmista jämälangoista eri kokoisina.
Tykkäsin ruskeasta bodystä tosi paljon ja vaikka se tässä kuvassa vielä vauvalle sopii, nyt se on jo pieni.
Tein siis samalla mallilla keskimmäisen koon ja sain sen juuri valmiiksi (luultavasti juuri nyt sopiva). Lanka tässä on Novitan Butterfly (sopii kesään) ja sain käytettyä jämät pois (n. 175 g), lanka riitti ihan nippa nappa tässäkin. Puikoilla on vielä kaksi kappaletta isointa kokoa tulossa.Vauvan kanssa on kiva pitää hiukset kiinni ja irtohiuksia varten virkkasin hiuspannan. Nappi löytyi omasta varastosta, itsetehty massasta joskus.
Koska Kesäyön hullutuksessa aion neuloa vauvalle isompiakin neuleita (takkeja ja housuja), piti tehdä myös nopeita välitöitä. Virkatut kukkapinnit valmistuivat äkkiä ja menevät miehen siskon tytöille. Malli on Six-petal-rose kirjasta Crochet bouquet.
Samasta kirjasta on myös tämä malli, joka kuvaa akileijan kukkaa. Tämän mallin takia alunperin ostin kirjan (jossain oli tosi upea kuva) ja pitihän sekin sitten tehdä. Ompelin taakse hakaneulan, niin kukan voi kiinnittää mihin haluaa.
Tällä erää en ehdi kirjoitella enempää. Kukkakuviakin on jotain, mutta nyt kesäkuussa en ole ehtinyt kuvata, vaikka tuolla nouseekin vaikka mitä (mm. siemenestä kasvatetut tarhaidänunikot ehtivät kukkia ennen kuin sain kuvattua niitä).

4 kommenttia:

Kytsätär kirjoitti...

Kauniita kukkia, etenkin tuo alin, ihanan siro!

Villanne kirjoitti...

Kaunis akileija!

Skroik kirjoitti...

Kiva kuulla kuulumisia, onkin ollut jo vähän ikävä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen vauva!
Terv. vakoilureissulla oleva värivaihtoparisi