13.12.09

Mihin aika katoaa?

On ollut mielessä blogata ja pidemmän aikaa (vaikka eihän edellisestä kirjoituksestakaan ole kuin vasta kaksi viikkoa!), mutta ei ole ehtinyt. Ensimmäiseksi olen kehrännyt ensimmäisen Fingerwollen valmiiksi langaksi. Lankaa tuli noin 184 m ja sitä on 50 g, eli sain melkoisen ohutta. Jälki on myös yllättävän tasaista, harjoittelu on auttanut selvästi. Kerratessa langasta tuli tosiaan kaksisäkeistä ja säikeet ovat eri värisiä (vain pienessä osassa lankaa kaksi vihreää säiettä osuivat yhteen). Väri on pääasiassa tuollainen sinivihreä, siinä on myös violettia, ruskeanharmaata, vaaleanharmaata ja mintunvihreää. Vihreä ja violetti yhdessä näyttävät kuvassa siniseltä, mutta langassa ei oikeasti ole yhtään sinistä.Värttinäkehräys on HIDASTA. Minulla meni tämän määrän kehräämiseen suunnilleen kaksi viikkoa ja välillä kehräsin kokonaisen päivän, välillä vain ehkä tunnin, jos sitäkään. En oikeasti ihastunut itse prosessiin niin paljoa, että alkaisin tätä enemmän harrastamaan, mutta silloin tällöin varmaankin teen jotain pientä. Langasta tuli aivan älyttömän ihanaa, pehmeää, ohutta ja yllättävän tasaista. Rukkia en aio hankkia ainakaan vielä. Eikä minulla toistaiseksi ole sitä aikaakaan, että ehtisi kokeilla ja harrastaa niin paljon kuin mieli tekee.Seuraavaksi aion kehrätä toisen Fingerwollen, mutta aloitan sen varmaankin vasta joskus joulun jälkeen. Nyt pitää ensin saada neulottua vielä pari pientä juttua jouluksi. Yksi joululahja on jo valmis. Äiti saa kaulaliinan, jota myös itse pyysi. Ohje on Strangling Vine Lace Scarf (Ravelry-linkki) ja lanka Marks&Kattensin Karusellia, lankaa meni alle 100 g. Lankaa jäi vielä, voisin neuloa pariksi lapaset. Muuten neulerintamalla minua ovat työllistäneet nämä takit (siis nämäkin ovat olleet kesken jo pidemmän aikaa). Kaverini sai kaksoset ja tein molemmille pienokaisille takit. Ohje Garnstudiolta. Lankana minulla on ohjeesta poiketen vihreä Mandarin petit sekä Kotiväki (sininen ja punainen). Nämä ovat vielä viimeistelyjä vaille. Koko on noin puolivuotiaan.
Lappeenrannan neuletapaamisessa oli eilen lankavaihtoa. En sen tarkemmin laskenut, menikö vaihto ihan grammalleen kohdalleen, pääasia että sain jotain ei-niin kivoja vaihdettua pois ja jotain kivoja lankoja tilalle.
Sain myös jämiä, koska itse pyysin. Haluan kokeilla vapaavirkkausta ja jämät ovat siihen sopivaa materiaalia. Omia jämiäkin on, mutta sieltä puuttuu kokonaan vihreät, oranssit ja ruskeat ja niitäkin tarvitsee, jos haluaa jotain esittävää taidetta yrittää tehdä (tai ainakin haaveilla tekevänsä).

1 kommentti:

Puputsi kirjoitti...

Kivannäköset takit. Vois meidänkin ipanalle yrittää tehdä.