28.12.09

Joululahjoja

Osallistuin tänä vuonna kahteen jouluvaihtoon. Toinen oli Ravelryn suomalaisten neulojien vaihtoryhmän ja toinen irkin #neulonta-kanavan jouluvaihto. Unohdin taas tapani mukaan kuvata lähteneet paketit, tosin tällä kertaa niihin ei juurikaan itsetehtyä lähtenyt. Vaihtoparini Ravelryn vaihdossa oli Hanna ja irkkivaihdossa Jaapa. Molempiin paketteihin meni tietysti lankaa (kumma kyllä, ostin molempiin oranssisävyistä sukkalankaa, itselleni aika vieras väri), suklaata, itsetehdyt joulukortit ja jotain muutakin pientä. Hannalle laitoin Mary Oljen sukkakirjan ja Jaapalle Kristelin Fall fantasy sukkaohjeen (ravelry-linkki).
Itse sain Ravelryvaihtopaketin Tiinalta. Paketissa oli keksejä (syöty jo, hyviä olivat), kaksi pehmeää pakettia ja yksi kova paketti. Pehmeistä paketeista paljastui vaaleansinistä Cascade yarnsin Dolcea ja vaaleanpunaista Lucca Finoa. Kovasta paketista löytyi Ysoldan Whimsical little knits 2 ohjekokoelma, jota olin toivonutkin. Ensimmäisen ohjekokoelman sain ensimmäisestä Ravelryvaihdosta ja pidin siitä kovasti. Tämä toinenkin vaikuttaa yhtä kivalta, paljon pieniä käyttökelpoisia ohjeita.
Irkkivaihtopaketin sain Topperilta. Tästäkin paketista paljastui pikkuleipiä (melkein sama kuin keksit, nämä myös on jo syöty, hyviä olivat), kaksi pehmeää pakettia ja yksi kova paketti. Pehmeistä paketeista löytyi violetit sukat (juuri sopivat) ja lankaa. Lanka on Schachenmayrin Ecologico Camelia, 85 % villaa ja 15 % kamelia. Mielenkiintoinen tuttavuus, kamelia en ole vielä neulonut ja on kiinnostanut jo pitkään kokeilla. Kovasta paketista löytyi porkkananipun mallinen magneetilla varustettu muistilehtiö.

Kiitos molemmille vaihtopareille ihanista paketeista!Sain yllättäen lankaa myös anopilta. Langat oli pakattu hauskasti koriin, joten kuvasin ne siinä. Onpahan taas sukkalankaa pidemmäksi aikaa, näistä saa useamman parin.

Tapani mukaan unohdin taas kuvata osan joululahjaneuleista, koska niillä oli kiire pakettiin. Anoppi sai kirjoneulelapaset vihreästä ja beigestä Kamenasta (lankaa kului hyvin vähän, hyvä jos 40 g). Mallin otin Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudin mallia (malli numero 89, Rovaniemi). Miehen sisko toivoi nuoremmalle tytölleen uutta isompaa siksak-pipoa. Mummo-Ulla ilmeistyi juuri sopivasti ja tein keskimmäisen koon. En ollut ihan varma siitä, onko se sopiva, mutta Kristel oli kirjoittanut sen verran hyvät koon määrittelyt, että uskalsin sen tehdä ja se oli juuri sopiva (eli vähän reilu nyt, niin menee koko talven). Lankana minulla oli Novitan vanha vielä merinovillainen Wool ja sitä meni vajaa kerä (n. 50 g). Näistä ei tosiaan ole kuvia, kun sain nämä aatonaattona valmiiksi ja laitoin heti pakettiin.

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Villasukka kirjoitti...

Sorry söhräsin näppiksellä kun katti on sylissä, mutta piti siis kysyä, millaista kamelilanka on? Oletko ehtinyt testaamaan?

Marja A kirjoitti...

En ole vielä ehtinyt testata kamelilankaa, pitää ensin keksiä sille joku sopiva projekti (ehkä lapaset?).

Langassa on 85% villaa ja 15% kamelia, joten ihan villaiselta tuntuu käteen. Langassa on muutama tuollainen pidempi haituva, samaan tapaan kuin alpakassa. Haju on vähän erilainen

Anonyymi kirjoitti...

Ravelryvaihdon pari tässä ilmoittelee, että sinuun tutustuminen on jo hyvässä vauhdissa!