11.5.08

Pihanlaittoa

Viikonloppu on mennyt aikalailla pihahommissa. Vähän neuleaikaakin on jäänyt, ei silti mitään valmista neulerintamalla. Laitoin taas lisää kasveja maahan: siemeniä, taimia ja sipuleita. Ensimmäiset kylvämäni kesäkukat ovat jo itäneet!
Yllä silkkikukkia ja alla kesämalvikkia.
Kirsikkapuun silmut aukeavat kohta. Pitää varmaan suojata puu ensi viikolla, kun on tulossa kylmiä öitä. Jännä nähdä, tuleeko jo tänä kesänä kukkia, kun vasta istutin taimen.
Suunnitelmat ja haaveet vaan kasvavat koko ajan. Vasemmalla kivetyksen reunassa on ketoneilikkaa ja mehitähtiä. Oikealla olevan kiven edessä on liljoja ja kehäkukkia. Nyt haaveilen, että saisin keskialueen pienen rinteen kokonaan kukkaloiston peittoon koko kesäksi. Suuruudenhulluuttako? Kaivoin vasta ensimmäisen kuopan ja maa tarvitsee kyllä paljon muokkausta. Tänä kesänä jos saan pari kukkaa tähän, niin sitten pikkuhiljaa lisää. Tämä kohta näkyy olohuoneen ikkunasta ja on toisen terassin vieressä, joten kukkaloistoa tulisi ihailtua helposti. Kuvassa näkyvä taimi on pioni, jonka aion laittaa ensimmäisenä tähän kasvamaan. Tämä alkaa tuntua ihan seuraavalta hulluudelta neulomisen jälkeen. :D
Pihalla kasvoi entisten asukkaiden ja luonnon jäljiltä jo jotain. Tästä kasvista en tiedä, mikä tämä on. Tietääkö joku muu? Onko tämä ihan luonnonkasvi vai istutettu? Näitä oli muutamia lähekkäin tälläisissä mättäissä nurmikon reunalla.
Hyvää äitienpäivää!

Ei kommentteja: