23.4.08

Sisustusta ja matkustelua

Minun piti jo viikonloppuna blogata uusimmat sisustusjutut, mutta unohdin. Maalasin ihan tavallasia altakastelevia kukkaruukkuja kivimaalilla, jotta ruukut sopivat paremmin sisustukseen. Näistä tuli ihan hauskoja. Maalipurkki oli ilmeisesti vähän vuotanut ja oli vajaa, joten sain sen kaupassa vähän halvemmalla ja se riitti juuri näihin kahteen ruukkuun (ja kun se oli ainut tätä väriä kaupassa ja tietysti maalaamaan piti päästä heti). Ruukut on maalattu kahteen kertaan. Ensimmäinen värikerros ei peittänyt tarpeeksi.
Viime viikonloppuna saatiin taas hieman lisää huonekalujakin. Kukilla on nyt oma taso ikkunan alla. Pitää vielä vaihtaa vasemmassa reunassa oleville kukille ruukut ja istuttaa kupissa oleva enkelinsiipi, kunhan sen juuret ovat tarpeeksi pitkät. Taso näyttää vielä paljaalta ja suunnittelin jo neulovani siihenkin liinan, samaan tyyliin kuin pöytäliina.
Kevättakista oli irronnut pari nappia, joten ompelin siihen kokonaan uudet napit. Napit löytyivät varastosta, massailin nämä joskus viime vuonna.
Työ vei tällä kertaa Tukholmaan. Ehdin jopa käydä lankakaupassa, koska lentoja joutui odottamaan, niin sama sitten odottaa Tukholmassa. Garnverket löytyi helposti. Kauppa on Kungsholmenissa kävelymatkan päässä keskusasemalta. Lentokoneelta pääsee asemalle tosi kätevästi ja nopeasti junalla. Mutta takaisin lankakauppaan. Maksu Visalla onnistuu. Hintataso ei ollut mitenkään erityisen halpa, samaa tasoa kuin Suomessakin. Kaupassa oli Garnstudion, Rowanin, RYC:n, Colinetten ja Plassardin lankoja (saattoi olla vielä jotain muutakin). Lisäksi kaupassa oli Gotlannin villaa, samantyylistä kuin vironvilla. Ihailin aluksi silkkejä ja pellavia, mutta koska ne eivät olleet erityisen halpoja, päädyin ostamaan punaista RYC:n Cashsoft DK:ta. Kauppa oli minusta viihtyisän oloinen, myyjä istui pöydän ääressä neulomassa, kun astuin sisään.Ravelry-kutsukun saapui, kun olin reissussa. Minut löytää sieltä nimellä MarjaV (jos nyt ehtisi jossain vaiheessa siihenkin perehtyä).

Ei kommentteja: