18.6.06

Uusia neuleita uusista langoista

Tämän hihan aloitin viikko sitten sunnuntaina. Ihan mukavasti olen sitä saanut neulottua töiden jälkeen. Tästä tulee tilausvillatakki ihan omalla mallilla. Toiveena oli vihreää ja väljää, mutta en aivan yksiväristä halunnut neuloa. Aluksi mietin tekisinkö resoriin raitoja vai kirjoneuleraidan, mutta päädyin sitten tekemään molemmat ja ainakin vielä näyttää ihan kivalta. Kirjoneuleraita löytyy Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta, jossa sitä on käytetty lapasissa. Pitää nyt muistaa ottaa mukaan lisää neulepuikkoja, että saan neulottua muutkin kappaleet, kun sukkapuikoilla se on vähän hankalaa. Lankana on Sandnesin Sisu.
Bambulangasta tulee Kepler. Aluksi päässä oli jonkinlainen kuva, minkä tyylisen neuleen haluaisin tästä langasta. Eilen aamusta muistin Keplerin, koska siinähän oli aika paksu lanka ja en halunnut villaista, ettei se olisi tuskaisen kuuma. Bambulangan suositustiheys osui Keplerin tiheyteen ja langanmenekin tarkistettuani huomasin, että minulla on sopivasti lankaa, vaikka pidentäisin hihoja ja ehkä helmaakin. Luultavasti muutan vielä kaula-aukkoakin, kun en ole venepääntien ystävä. Bambulankaa on kiva neuloa ja se on todella pehmeää. (Kuvassa on muuten bambulankaa bambupuikoilla.) Nämä ovat hihojen palmikkokaitaleet.
Ostin muutama viikko sitten kinnasneulan. Sitäkin olen ehtinyt kokeilla (mutta en ole muistanut kirjoittaa blogiin vielä mitään). Kuvassa on ensimmäinen kokeilupala, jossa on kaksi kerrosta ja käännös näkyy oikealla. Harjoituspalan tein paksulla langalla ja siitä tuli ensimmäiseksi kokeiluksi yllättävän siisti. Tekniikka oli oikeastaan aika helppoa. Käspaikasta etsin ohjeen, että pääsin alkuun. Oikeastaan haluaisin tehdä kaulaliinan tällä tekniikalla, mutta ehkä lapasiakin pitää kokeilla.
Print O' The Wave -huivista loppui lanka, kuten arvelinkin. Toisesta palasta jäi puuttumaan 10 mallikertaa. Huivi jää odottamaan, kun haluan ensin tarkistaa saanko samanlaista lankaa. Jos en saa, niin puran toista puolikasta ja neulon toista, että saan niistä yhtä pitkät ja neulon reunat eri langalla.

Sitten minun pitäisi vielä ehtiä ja saada aikaiseksi kirjoittaa ohje jämälankaraitapaitaan, jotta voisin lähettää sen Ullaan. Yritän ehtiä jossain välissä. Useiden kokojen kirjoittaminen vaatii aika paljon laskemista ja tarkistamista, joten jos ei seuraavaan numeroon ehdi, niin ehkä sitten sitä seuraavaan.

Ei kommentteja: