21.9.07

Taas lisää massajuttuja ja kyllä täällä neulotaankin

Tein eilen illalla pimeässä hohtavista ja tavallisista ruusuhelmistä itselleni kännykorun ja avaimenperän. Kovin voimakkaasti nuo helmet eivät hohda, mutta kyllä se hohde vähän kuitenkin erottuu. Käytin siimaa, koska helmistä ei mennyt vahanauha kahteen kertaan läpi.

I made cell phone jewelry and key chain to myself. I used glow-in-the-dark rose beads and other rose beads and illusion cord because leather like cord went through the beads only once.
Eilen illalla myös massailin taas lisää uusia kokeiluja. Tykkään näistä viisilehtisistä kukista ja niitä on helppo tehdä. Lohikäärme sen sijaan ei ollut helppo. Olisin tietysti halunnut paljon yksityiskohtaisemman, mutta tämäkin oli riittävän hankalaa ja aikaa vievää. Taidan pysytellä helpohkoissa kukkajutuista ja ehkä jotain helppoja eläinaiheita voisi myös kokeilla.

Yesterday I tried some new things. I like these flowers and they are easy to make. Dragon wasn't easy. Of course I wanted more details but this was difficult and time-consuming enough. I think I'll do just some quite easy flower things and might try some easy animals too.
Kyllä täällä neulotaankin. Todisteena tämä kirjoneulelapanen, joka sain juuri valmiiksi. Täytyy vielä neuloa tälle pari, niin saan nämä itselleni syyskäyttöön. Vaaleanpunainen ja punainen lanka ovat viime syksyn SNY-kierrokselta ja harmaa lanka löytyi varastosta. Mallikin on viime syksyn SNY:n lahjoittamasta Kirikindad II -kirjasta. Nyt ne vasta pääsivät puikoille, kun tarvetta alkaa olla. Halusin kokeilla jotain kolmiväristä kirjoneuletta ja valitsin siihen aika yksinkertaisen mallin. Tykkään väreistä ja kuviosta. Lapanen on tehty ilman peukalokiilaa siten, että alaosassa on enemmän silmukoita kuin yläosassa. Kun neuloin silmukoita jämälangalle peukaloa varten, kavensin silmukoita samalla yhden mallikerran verran. Idea on Mary Oljen kirjasta, jossa yhdet lapaset on neulottu samoin. Lapasesta tuli juuri sopiva. Itseasiassa arvoin silmukkamäärän alussa ja se olisi ollut liian iso peukalon jälkeen. Kuvio myös oli sen verran monimutkainen, että peukalokiila ei tähän olisi sopinutkaan.

Sain viime kuussa SNY:ltä Novitan Butterfly:tä ja sillekin idea hahmottui jo lähes heti. Siitä tulee hame. Tosin sekin pääsee puikoille vasta joskus myöhemmin. Nyt ei ole kesähameelle käyttöä ja toivon kymppikerhon myötä pienentyväni sen verran, että voisin tehdä hieman pienemmän koonkin ensi kesäksi.

I haven't forgotten knitting. To proof this, here is a fair isle mitten I just finished. I have to knit another so I can use these. Last year my Finnish Secret Pal gave my pink and red yarns and Kirikindad II book (full of different fair isle mittens from Estonia) and gray yarn is from my stash. It took about an year before I knitted these (now I need warm mittens). I wanted to try fair isle with three colours and I chose quite simple pattern. I like the colours and the pattern. Mitten is made without thumb gusset increases. Lower part has more stitches than upper part. When I knitted stitches for thumb using waste yarn I decreased stitches one pattern repeat. Idea is from Mary Olki's book. Mittens are just the right size. Actually at first I guessed how many stitches to cast on and it would have been too big after the thumb. The pattern was also so complicated that it would be hard to knit thumb gusset increases.

3 kommenttia:

SNYsi kirjoitti...

Kiva kun olet tekemistä niille keksinyt, pakettia on kohta puoliin tulossa, ei kai haittaa vaikka näin myöhään menikin ? Ihana tuo kissaleimasin ja nuo kukkaset.

TiinaV kirjoitti...

Todella kauniit lapaset! Itse en ole vielä saanut aikaiseksi ottaa puikoille yhtään Kirikindad-mallia, vaikka kovasti tekisi mieli..

Marja V kirjoitti...

SNY:lle enköhän minä malta odottaa pakettia. :)