23.5.07

Lisää silmukkamerkkejä

Tein tänään lisää silmukkamerkkejä. Onhan noita ennestään jo melkoinen kasa, kun niitä on kiva ja helppo tehdä, mutta ne ovat joko pieniin tai isoihin puikkokokoihin sopivia. 4-5mm puikoille minulla oli vain pari sopivaa. Huomasin tarvitsevani tämän kokoisia paitalangoille. Eriksessä on tällä hetkellä kaikki sopivat kokoiset merkit ja aion aloittaa toisenkin neuleen, johon tarvitsen näitä.

I made more stitch markers. I have already plenty of them but they are nice and easy to make and the ones I had are too small or too large at the moment. I haven't got much markers for 4-5mm needles and the ones I have are on Eris. I need more markers for sweater yarns. I'm going to start a new sweater soon and I'm using these.
Käytin vaihteeksi kullanväristä metallilankaa ja minulle epätyypillisiä ruskean ja vihreän sävysiä helmiä. Yläpuolella olevan kuvan vasemmalla oleva merkki on tehty joskus aiemmin ja se on isompi kuin muut, mutta sopi näiden kanssa samaan väriteemaan. Helmet ovat kakkoslaatua ja tavallisia siemenhelmiä. Minusta kakkoslaadun helmet sopivat hyvin silmukkamerkeiksi, koska saa persoonallisia merkkejä (helmien viat tekevät niistä yksilöllisiä) ja silmukkamerkeissä ei tarvitse olla priimaa. Alla olevat merkit on tehty 0,6mm hopealankaan, joka tuntui 0,8mm kullanvärisen jälkeen tosi helpolta taivuttaa.

I used gold plated wire and brown and green hues which are not typical for me. The marker on the left in the picture above is made earlier and it's for bigger needles but colours go well together. Beads are not first quality. I think they are good for stitch markers because you get personal markers (beads are unique because they have faults). Markers below are made of 0,6mm silver plated wire. It was much easier to bend after bending 0,6mm gold plated wire.

6 kommenttia:

Lankavuori kirjoitti...

Heips! Kauniita merkkejä olet taas tehnyt! Ne sinulta saamani ovat kovassa käytössä ja aina silloin sinua muistan :) Etkös tehnytkin jokin aika sitten "Print O' The Wave" -huivin? Minulla on nyt sama tekeillä mutta tuli ongelma... Miten se reunus oikeaoppisesti liitetään keskikappaleeseen?

Marja V kirjoitti...

Neuloin tosiaan vähän aikaa sitten Print O' The Wave -huivin. Reunuksen liittämisen keskikappaleeseen tein ohjeessa neuvotulla tavalla. Ensin poimitaan silmukat huivin reunasta ja neulotaan sisempi reunus eli muutama kerros huivin reunoista poimituilla silmukoilla ja kulmissa lisätään silmukoita langankierroilla. Nämä silmukat jätetään odottamaan puikolle ja sitten neulotaan varsinainen reunus luomalla 17 silmukkaa reunusta varten (itse loin silmuillen: http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/tekniikka_ja_rakenne/silmuillen_luominen.html ). Näillä silmukoilla neulotaan kaavion mukaan reunuskuviota ja se yhdistyy oikeassa reunassa sisemmän reunuksen silmukoihin siten, että joka toisella kerroksella reunimmainen silmukka nostetaan ja joka toisella kerroksella neulotaan kaksi silmukkaa yhteen, joista toinen on varsinaisesta reunuksesta ja toinen yksi sisemmän reunuksen puikolla odottavista silmukoista.

Tulipas perusteellinen selvitys :D

Anne K-R kirjoitti...

Tosi kauniita silmukkamerkkejä! Nuo vihreä-ruskeasävyiset viehättävät silmääni aivan erityisesti.

Ajattelin kysäistä vielä, missä tarkalleen treffataan satamassa? Jossain piirakkakojujen vaiheilla, vai? Arvelen pitkästä aikaa pääseväni neuletapaamiseen.

Marja V kirjoitti...

Piirakkakojujen lähistö on ihan hyvä tapaamispaikka. Itse ainakin sitä ajattelin.

Anne K-R kirjoitti...

Jep.

Lankavuori kirjoitti...

Paljon kiitoksia neuvosta! Jostain kumman syystä tuo kohta ei millään auennut minulle. Nyt varmaankin pääsen eteenpäin!