4.5.07

Hiusjuttu helmistä

Pitkät ja paksut hiukseni (vaikka nyt on lyhyempi ja kevyempi kesäkampaus, mutta kyllä ne taas kasvavat) ovat välillä hankalat ja kaupasta ei löydy tarpeeksi isoja solkia. Maalis/huhtikuun Beadwork-lehdessä oli ohje tähän hiusjuttuun ja päätin kokeilla. Ihan ohjeen mukaan juttu ei toiminut ja ohjeessa olikin huomautus siitä, että jos helmet ovat pulleampia/ohuempia voi lisäyksiä joutua muuttamaan. Keskiosa vähän kupruilee sen takia, kun en pystynyt tekemään lisäyksiä ohjeen mukaan ja niiden itse kokeileminen ei heti onnistunut (enkä tietenkään jaksanut purkaa kokonaan ja aloittaa alusta). Ihan toimiva siitä silti tuli. Tein pari kerrosta ohjetta isomman, jotta saan hiukset mahtumaan kunnolla tähän. Kiinnityksenä on bambuinen syömäpuikko (en halunnut "tuhlata" neulepuikkoja) ja puikkoa pitää vähän lyhentää näköjään.

My long hair is sometimes a problem (even now I have shorter summer style, but my hair will grow again). It's difficult to find hair things that are big enough for my hair. March/April number of Beadwork offered this solution and I decided to try it. I couldn't do it exactly according to pattern and the was a note about that. That's why the center circle is not entirely flat. Making fewer and more increases depending on the width of beads was difficult. Still it works. I made it two rounds bigger. I use bamboo chopstick because I didn't want to "spend" my knitting needle to this. At he moment chopstick is too long.
Ristin tämän heti apinaksi, vaikka vaatiikin mielikuvitusta, että näkee näissä sinisissä ympyröissä apinan (keskellä on pää ja sivulla korvat). Käyttöön pääsee varmasti, voisin ehkä tehdä jopa useamman eri värisen.

I call this monkey even it needs a lot of imagination to see monkey in this (the center circle is the head and the sides are the ears). I'm definitely going to use this and I could do more in different colours.

5 kommenttia:

Villapallo kirjoitti...

Kivan näköinen!

Totoro kirjoitti...

Se on varmaan se insinööri- ja naislogiikan yhdistelmä - mä ainakin näin siinä apinahahmon jo ennen kuin luin tekstin ;)

Villilanka kirjoitti...

Hieno on! Värit ovat ihanat :)

Puputsi kirjoitti...

Ihan selkeä apina! :D

TuuliS kirjoitti...

Mitkä ihanat paksut hiukset sulla on! Ja niin kauniin väriset, kyllä olen kateellinen!
Hiussolki on hauskannäköinen, apina todellakin.