20.8.06

Mallitilkkuja

Uudet langat alkoivat heti eilen huudella haluavansa puikoille. Mitään mallia tai ideaa langat eivät vielä osanneet päättää. Huutoon vastasin neulomalla mallitilkkuja (kyllä, olen niitä ihmisiä, jotka neulovat aina mallitilkun). Halusin tietää, miltä lanka tuntuu neuloa ja millaista neulepintaa siitä tulee, ennen kuin alan suunnittelemaan malleja. Langat saattavat mallitilkkuvaiheessakin alkaa huudella jotain muuta. Tämä on vähän niinkuin uuden ruuan haistelu ja maistelu, kokeillaan ja tunnustellaan.
Rowan Linen drape (oikeasti lanka ei ole ihan näin hohtavan kirkasta turkoosia, salama vääristää)
Tämä lanka tuntui aluksi kovalta. Olinhan viimeksi neulonut ohutta ja pehmeää villasekoitetta (vihreä takki on Sandnesin Sisua). Neulottuna pintana lanka ei tunnu samalla tavalla kovalta vaan jollain tapaa jopa liukkaalta. Tätä on mukava neuloa ja se tuntui muotoutuvan hyvin neuleena. Tähän on jo jonkinlainen alkuidea, mutta se kaipaa kehittämistä. Lanka tuntuu sopivan ideaan hyvin.
Rowanspun DK
Tämä väri oudoksutti aluksi, mutta mallitilkkua neuloessa aloin pitää siitä yhä enemmän. Pinta on tweedmäistä ja huomaan sen kaipaavan jonkinlaista kuvioneuletta. En vielä osaa sanoa, tuleeko tähän pitsiä, palmikoita vai jotain ihan muuta. Sileä oikea tässä jotenkin tökkää silmääni, näyttää tylsälle, vaikka lanka muuten tuntui kivalle. Tässä on 200m/50g ja 4-4,5 puikot eli 300g pitäisi riittää minulle isompaankin neuleeseen. Jätän langan odottamaan ideointia.
Rowanspun 4ply
Aluksi ajattelin näistä kirjoneuletta yhdessä. Mallitilkku kertoi, ettei se tule onnistumaan kovin hyvin, koska tummansininen ja tummanvihreä ovat liian samanlaisia eivätkä oikein erotu toisistaan. Violetti taas on ihan jotain muuta verrattuna niihin. Nämä jäävät odottamaan parempia ideoita. Ehkä näistä voisi tulla jotain asusteita, ehkä. Tätäkin oli silti ihan kiva neuloa, aika ohutta lankaa ja myös tweedmäistä pintaa.
Angora
Tämä angoralanka tuntui aivan ihanan pehmeältä (ja pörröiseltä, nukkaa varmasti löytyy vaikka mistä sen jälkeen, kun saan tämän neulottua). Tämä tuntui todella hyvin sopivan äidille sormikkaiksi. Aloin jo ideoida niitäkin, ehkä voisin tehdä jonkun helmikuvion kämmenselkään, samaan tapaan kuin helmilapasiin. Minulla olisi sopivan värisiä ja kokoisia helmiäkin, vaikka olinkin niitä suunnitellut vaaleansinisen alpakan kanssa. Nyt täytyy vaan miettiä helmikuvio.
Baby Ull
Tämä näyttää sopivan epämääräisen siniseltä langalta eli pätkät eivät erotu liian selvästi. Lanka on juuri sellaista kuin olin ajatellutkin. Sopii Lainesukkiin.

3 kommenttia:

koukuttaja kirjoitti...

Kaanista, niin kaanista! 4ply:t näyttävät aika tutuille, milläs puikoilla teit tuon mallitilkun?

TuuliS kirjoitti...

VSB

Marja V kirjoitti...

Muistaakseni 4plyssä oli 3mm puikko.