19.8.06

Lankakuvia

Nyt saatte niitä lankakuvia. Ensimmäisessä kuvassa ovat siis Vaasasta ostetut angora ja Gjestalin Baby Ull. Tutkin tuota Baby Ullia tarkemmin ja pätkät näyttivät sopivan epämääräisiltä. Värinvaihtelukohdat eivät siis näyttäneet olevan tasaisin väliajoin, kuten esim. Novitan pätkävärjätyssä Nallessa, vaan pätkien pituudet vaihtelivat ja tummat ja vaaleammat kohdat vaihtelivat myös epämääräisesti. Tästä tulee varmasti kivat Lainesukat.
Seuraavassa kuvassa ovat Cucumberpatchista tilaamani langat. Langat olivat tulleet jo tiistaina, mutta itse pääsin näkemään ne vasta eilen luonnossa, kun tulin kotiin. Mies laittoi minulle sähköpostiin pari kuvaa, että pääsin ihailemaan lankoja jo etukäteen.
Kuvassa on siis turkoosia Rowanin Linen Drapea, jota tilasin 700g, että saan siitä neulepaidan (jonkinlainen kuva on päässä, mutta pitää vielä tarkentaa ideaa). Väri olisi saanut olla ehkä aavistuksen tummempi, mutta tästä tykkään kyllä tosi paljon. Sitten kuvassa on vaaleampaa sinertävän vihreää lankaa isompi vyyhti ja kerä, se on Rowanspunin DK:ta. Väri on minulle ehkä liian vihreä ja pehmeä, mutta ehkä minulla voi olla jotain pehmeämmäkin värisiä neuleita. :) Lankaa on 300g ja en vielä tiedä mitä tästä tulee. Pienemmät vyyhdit ja kerät ovat Rowanspunin 4-ply:tä. Tilasin violettia, sinivihreää ja tummansinistä kaikkia yhteensä kolme vyyhtiä (75g) eli yhteensä 225g. Olisin ehkä voinut tilata enemmänkin, mutta kun en ollut ollenkaan varma pidänkö väreistä. Esimerkiksi tuo vihreä on todella tummaa. Näistä ehkä voisi tulla jotain kirjoneuletta yhdessä, mutta en vielä tiedä. Langat ovat tweedmäisiä ja violetissa kaksi eriväristä säiettä erottuvat selvimmin. Kaikki langat olivat alennuksessa, joten ostokseni tuntuvat vieläkin aika halvoilta ja kumma kyllä, nyt ei oikeastaan ole tullut sellaista tunnetta, että olisi pitänyt tilata vielä paljon enemmän (ei ainakaan kovin vahvaa).
Vihreän takin etukappaleet pingoittamattomina
Minun blogini piti olla lankavaraston pienennysblogi, mutta nyt suunta näyttää uhkaavasti lankavaraston kasvatusblogilta. Toisaalta lankavarastoni on edelleen alle 20kg (vaikka täysin tarkkaa lukua en pysty sanomaan, koska en omista vaakaa). Nyt työn alla on vihreä tilausneule, johon sain toisen etukappaleen eilen junassa valmiiksi ja pääsin aloittamaan jo hihaa. Luulin, että hihaan pääsisin vasta sunnuntaina. Takakappale on valmiina Vaasassa, kun en sitä viitsi kuljetella edestakaisin. Kuitenkin kokoan takin Vaasassa. Nyt minulla on vielä kolme viikkoa aikaa ja puuttuu enää hihat, kokoaminen, pääntie- ja napituskaitaleet sekä muu viimeistely. Kun saisi tämän äkkiä pois alta, niin pääsisi jatkamaan vaikka bambu-Kepleriä ja saisi äkkiä paljon lankaa kulutettua (kun se on aika paksua lankaa) ja lankavarastoa pienemmäksi.

1 kommentti:

TuuliS kirjoitti...

Aaah angoraa! Sitä en ole hypistellyt moneen vuoteen! Ja muutkin langat näyttävät kivoilta. Sain inspiraation neuletakistasi, kiitos vain!