29.1.13

Aikaansaatua

Olo on varsin aikaansaava, kun alkaa listaamaan, mitä kaikkea on tullutkaan tehtyä ihan valmiiksi asti (keskeneräisistä puhumattakaan). Neuloin pitkästä aikaa itselleni jotain. Miehen siskon häät olivat tammikuun alussa ja kaapista onneksi löytyi mahankin kanssa sopiva mekko, mutta uusi huivi piti saada. Mallin tuli olla riittävän helppo ja nopeasti toteutettava, jotta huivi olisi edes teoriassa mahdollista saada valmiiksi määräajassa. Varastosta löytyi useita eri sävyisiä turkooseja lankoja, joista lopulta päädyin kuitenkin ehkä tylsästikin yksiväriseen turkoosiin Blend bamboohon, joka oli mekon väreihin kaikista sopivin ja myöskin vaihtoehdoista paksuin lanka (neuloo nopeasti ja tulee isompi huivi, lämpimämpikin). Malliksi valitsin parista vaihtoehdosta Cascatan, joka olikin riittävän helppo ja nopea neuloa ja silti tosi kiva malli (mietin jopa toisen tekemistä, harvinaista minulta). Huiviin olisin kaivannut vähän lisää pituutta selkään ja ehkä siitä tuli kuitenkin hieman liian leveä, mutta muuten kyllä erittäin onnistunut ja oli häissä riittävän lämmin ja peittävä noista pienistä puutteista huolimatta (myös huivineulan puutteesta huolimatta, sellaista en ehtinyt tehdä). Huivi myös valmistui hyvissä ajoin, sain sen uudenvuodenaattona pääteltyä ja helmet ompelin tammikuun aikana.
Lähikuva helmistä, helmet ovat Preciosa-kristalleja Villihelmestä, Swarowskeja en raaskinut ostaa, olisivat olleet melkein tuplahintaisia (ostin samalla vähän muitakin helmiä, joille on usein käyttöä).
Tein myös kaulakorun ja korvakorut samoista helmistä, nämäkin ovat malliltaan helppoa ja nopeaa eli koruvaijeriin helmien pujotus, solmusuojat puristehelmiin kiinni ja lukon kiinnitys. Korvakorut myös samaan tyyliin, tosin niissä lankana käytin siimaa, koska kristallien reunat olivat aika teräviä ja tavallinen helmityölanka meni jo kerran toisesta poikki ja piti tehdä uusiksi.
Ompelupuolellakin on tapahtunut. A sai myös kylpytakin ja tästä tuli tosi kiva. Malli Ottobrestä ja koko 92cm. Pidensin hihoja ja helmaa, jotta menisi pidempään, mutta helma on silti minusta vähän turhan lyhyt ja hihoissa olisi normaali pituus kuitenkin riittänyt. Pitää tehdä seuraavaan kokoon sitten uudet muutokset, jos sen nyt ehdin ommella kevään aikana. Harmaa bambufrotee Myllymuksuilta ja kivikuvioinen puuvillakangas varastosta. Tarran tilalle etukappaleiden reunaan laitoin nepparin (helpompi ja nopeampi) ja taskut ja vuorin jätin mallista kokonaan pois (helpompaa ja nopeampaa myös). Tämän leikkasin ja ompelin yhdessä illassa, kun mies oli pojan kanssa kylässä ja oikaisin kaikessa, missä vaan pystyin, jotta ehtisin saada takin valmiiksi.
Koska minun piti tuo harmaa frotee tilata Myllymuksuilta erikseen (miehen kylpytakista ei jäänyt jämiksi pieniä tilkkuja isompia palasia), niin tilasinpa samalla muutakin, kun kaupassa sattui olemaan myös ale sopivasti. Vasemmalta ylhäältä alkaen 2-laatuinen vuorineulos, turkoosi huovutettu villafleece (haaveilen ompelevani itselleni takin, ehkä joskus), punaista tencel-trikoota (aivan ihanaa, ei mene käytössä miksikään), skootteri-trikoota ja alareunassa vasemmalta alkaen kuivaliinaneulosta, kuviollista PUL-kangasta ja babyfleeceä kestovaippojen ompelua varten (tarvitaan muutama pieni ja kun A on sen verran hoikka poika, niin pitää varmaan tuunata oma malli, jotta saa sopivan). Laitoin jo itselleni ostokiellon ennen kuin olen ommellut varastosta kankaita pois.
Olen myös saanut valmiiksi parit housut, A:lle (98cm) ja vauvalle (62cm) samanlaiset kesäksi ja A:lle nuo tietty mahtuvat pidempäänkin ja A:lle 92cm nyt käytettäväksi, kun perus-collegehousuja käytetään selvästi eniten. Taaskin helppoa ja nopeaa, näitä on tosi helppo ja nopea ommella saumurilla. Vauva saa tyytyä siihen, että kankaat on valittu isoveljen mukaan ja jämistä ommellaan vauvalle, eipä se pieni vielä vaatteistaan ymmärrä. Muitakin kankaita olen saanut leikattua ja ommeltua, mutta en ihan vielä valmiiksi asti. Nukkuminen on tosin jäänyt vähemmälle, kun on kova polte vaan leikata kankaita ja ommella.
Neulomaan en oikein ehdi, mutta onneksi mummo (siis äitini) auttaa. A sai Pikkugolffarin paidan, malli Leikkipuistoneuleista ja lanka minun varastosta (Schachenmayr nomottan Cotton eco, A:lle sopivaksi havaitussa harmaan sävyssä). Paita on vielä hieman iso, mutta keväällä ja kesällä varmasti mahtuu jo hyvin päälle. Seuraavatkin neulottavat mummolle on pakattu jo kassiin valmiiksi. Tykkään, kun saan tätä kautta A:lle kivoja neuleita, joita en itse ehdi tekemään.

Ei kommentteja: