4.1.12

Viimevuotisia

Ensin edellisestä postauksesta pois jääneet kuvat, yllä äitini A:lle neuloma nallehaalari (lankana Nalle, tällä kertaa ei kuluttanut minun varastoa).Uusia ja vanhoja kangasostoksia, suurin osa Myllymuksuilta, josta on tullut suosikkikangaskauppani. Näistä on tarkoitus ommella A:lle vaatteita ja suunnitelmia on jo paljon. Oikean laidan violetti- ja siniraitaiset bambujoustofroteet saavat värittää beigeä velouria (paitoja ja housuja), vaaleansinisen ja kirahvikuvioisen velourin olen jo leikannut (bodyja ja housuja), limeä leppäkerttuvelouria housuiksi, limeä bambujoustofroteeta ja raidallista joustofroteeta paidoiksi ja housuiksi, sinivihreää velouria housuiksi, valkoinen bambu-interlock on poikkeuksellisesti miehen boksereita varten ja harmaa trikoo bodyiksi/paidoiksi. Näiden lisäksi olen ostellut kiloresoria, että on sitten housuihin ja paitoihin riittävästi materiaaleja valmiiksi varastossa, kun tulee inspiraatio/on pieni hetki aikaa leikata ja ommella.
Autohattu, jonka ompelin jo aiemmin. Malli Ottobre 4/2011, kangas Myllymuksujen bambukuvioneulosta. Tykkään mallista ja kankaasta, näitä teen lisää isompana.
Saamani jouluvaihtopaketti (aiemmin sain jo joulukalenterin) sisälsi vyyhdin Hopeasäikeen WooLacea, rullamitan, nuppineuloja ja sukat A:lle. Tuo langan punainen väri ei ole ihan ominta minua, mutta mitä enemmän sitä katselen, sitä kivempi se on. Kiitos parille! Itse laitoin pakettiin 300g lankaa omasta varastosta (kun löytyi juuri parille sopivaa, niin ei tarvinnut ostaa), helmiä, itsetehtyjä massanappeja ja jotain muuta pientä. A tykkää erityisesti mittanauhoista. Ihme kyllä, olen jossain välissä ehtinyt ommella, mm. A:lle housuja. Kankaina collegejämiä ja sinistä bambujoustofroteeta Myllymuksuilta. Housut ovat 80-senttisiä paitsi mustat punaisilla resoreilla ovat 86-senttiset. Yllä olevassa kuvassa jalassa on bambujoustofroteiset. Joululahjojakin ompelin. A:n serkkutytöt saivat röyhelöpaidat. Malli jälleen kerran Ottobre 4/2011 ja kangas Myllymuksujen bambukuvioneulosta. Näitä varten opettelin uusia juttuja saumurilla: pyöröpäärmeen ja rypytyksen. Trikoo- ja resorijämistä tuli A:lle myös tonttulakki. Malli on ihan vapaalla kädellä leikattu suoraan kankaasta. Tuli sen verran reilu ja venyvä, että mahtuu aikuisellekin päähän, joten menee myös tulevina jouluina. Pitänee kohta taas blogata uudestaan, postissa on jo lisää kankaita ja toinen vaihtopaketti odottamassa. Ompeluitakin on lisää lähes valmiina, kunhan ehtii viimeiset saumat vielä ommella.

Ei kommentteja: