4.10.09

Venla

Venla valmistui vihdoin. Sain sen neulottua jo reilu viikko sitten, mutta nyt on ommeltu myös pääntiereuna ja langanpäät päätelty.
Lankana on Wetterhoffin Sivilla ja sitä meni noin 230 g. Koska kirkkaamman punaisen käytin viimeistä metriä myöten, kaulus piti tehdä tummemmalla punaisella.
Tykkään, tuli sopiva, kevyt mutta kuitenkin lämmin neule. Tein pieniä muokkauksia ohjeeseen, halusin pitkät hihat ja vyötärön muotoilut joudun yleensä muutenkin muokkaamaan sopiviksi. Lanka on myös hieman ohjeen lankaa ohuempaa, joten otin silmukkamäärät suurin piirtein vähän isommasta koosta.
Pihakuvia syyskuulta:
Istutin pajuja autotallin reunalle. Vasemmalla ojanreunassa oleva ryteikkö on tarkoitus raivata, ehkä jo ensi kesänä. Pajut jäävät sitten näkösuojaksi. TuliunikoitaOmituiseen aikaan kukkiva tulikellukka.Sinialppiruusu kukkii myös syyskuussa. Tämä on tänä kesänä istutettu ja on jo kerran kukkinut aikaisin keväällä kaupassa (ostin ohikukkineena alennuksesta tottakai).OrvokkiRuusujaPunatähkäGladiolusKuningaslilja Sekapenkki, joka vaatisi uudelleen istutuksen (tässä kun on kaikki miten sattuu). Ruusujen lehdet, tämän kuvasin salamalla (koska valoa ei ole). Näkyy silti tuo voimakas tumma punainen väri lehdissä. Syksyn värejä lokakuulta ja pakkasen puremaa: Gladiolukset pakkasyön jälkeenKuunliljat pakkasyön jälkeenVielä silti löytyi yksi mansikka.SinikatajaMagnoliaKirsikkaAtsalea syyskuussaAtsalea lokakuussa

Ei kommentteja: