15.7.09

Puutarhakuvia

Puutarhakuviakin on kertynyt melkoinen liuta, kun kuvaan usein, mutta en ole saanut edellisiäkään kuvia blogiin.
Viherpeukalot 2007 ruusu aloittelee juuri kukintaansa.
Vaaleanpunainen verikurjenpolvi
Erittäin upean värinen jalokärhö Warszawska Nike (tällä voisi olla helpompi nimi, pitää joka kerta tarkistaa, miten tämä kirjoitetaan).
Kukkapenkistä nousi tänä vuonna valkoinen yllätys. Ei mitään hajua mikä tämä on. Luulen, että se on tullut sipulikukkien mukana vahingossa, koska viime syksynä laitoin tähän penkkiin kirjopikarililjaa.
Jos joku tunnistaa, niin kasvin nimi olisi kiva tietää. Alla näkyvät lehdetkin, pitkiä ja kapeita (ja vieressä kuunlilja).
Etupihalla ruukussa on tarhaorvokkeja
ja lobelioita. Niiden seurana on gladioluksia ja murattia.Syyssädekukasta (alla) tuli yksi uusi suosikkikukkani.
Punapellava (yksivuotinen).
Keltainen päivänlilja.
Ostin keväällä loistosalvian taimia, koska se on hyvä perhoskukka. Kyllä se näyttää toimivan, tänäänkin tuossa lenteli nokkosperhosia, sinisiipi ja kultasiipi monien kimalaisten ja mehiläisten lisäksi.Loistosalvian kukka itsessään on aika vaatimaton.
Melkoinen puska noista taimista on silti tullut, verikurjenpolvet jäävät jopa osittain varjoon.
Loistoperhoskukan siemeniä ostin pussillisen, koska sitä sanotaan köyhän orkideaksi ja onhan näissä kukissa aika erikoinen ulkonäkö (yllä ja alla). Harmi vaan että kasvi on yksivuotinen, pitää kerätä siemenet talteen.

Punaiset matalat liljat kukkivat ensimmäisenä. Muissakin on nuppuja.
Leppäkerttujakin jopa näkyy. Ruusuissa on ollut paljon kirvoja tänä vuonna, olen myrkyttänyt niitä mäntysuovalla jo ainakin 4 kertaa, kun viime kesänä myrkytin yhteensä 3 kertaa. Eikä tämäkään välttämättä vielä riitä. Toisaalta olen myös hankkinut enemmän ruusuja, ehkä sekin selittää.
Tarhakurjenmiekka, luulen että lajike on Gajus. Luulin kyllä ostaneeni Senlacia, mutta täytyy sanoa, että näyttävä ja kaunis tämäkin on, ainakin erikoinen.
Kellohunajakukat ovat kuin meri.
Euroopanalppitähden kukka on itseasiassa hyvin pieni (ihan keskellä kuvaa näkyvät pienet kukinnot) ja lehdet muodostavat tähtimäisen muodon.
Lopuksi kuvia kivistä. Meidän pihalta löytyy paljon kiviä, joten hyödynnän niitä myös. Aiemminkin esitelty kivipolun alku alppiruusujen ja jalokielojen (vasta pari lehteä noussut) välissä.
Atsaleapenkkiä rajaa kivireunus. Saniainen kasvoi jo valmiiksi paikallaan. Sen juurella kasvaa nyt kuunliljoja, metsäkurjenpolvea ja jättipoimulehteä.
Tämän kolmion muotoisen penkin rajasin ylijääneillä vanhoilla kiuaskivillä. Penkissä on tarhakylmänkukkaa, siperiankurjenmiekkaa (Ruffled velvet ja jotain muuta lajiketta), ruusuja (Goldmarie, Victor Borge ja Flora Danica) ja tarhakurjenmiekkaa (luultavasti Gajus).
Tämä kivireunus oli jo edellisen asukkaan jäljiltä.
Suunnitelmissa on lisätä kivipolkua tähän alppiruusujen eteen. Osa kivistä on jo laitettu paikoilleen ja osa alppiruusuista on istutettu viime vuonna. Kuvassa näkyvä on Novaja Zembla ja sen taakse tulee vaaleanpunaista Helsingin yliopistoa ja violettia alppiruusua ja vasemmalla edessä olevaan kuoppaan tulee atsalea Ruususen uni (vaaleanpunainen).

Ei kommentteja: