21.11.08

Langankulutusta ja lisää kirjoja

Tilasin kirjoja Amazonin lisäksi myös Bookdepolta jo pari viikkoa sitten. Kirjat saapuivat jo viime viikolla. Viimeisintä eli Nancy Bushin Knitted lace of Estoniaa odottelin muiden tavoin, kunnes se vihdoin saapui viikko sitten perjantaina. Ullassakin esitellyt Harmony guidesit eivät minua varsinaisesti sykähdyttäneet. Kuvat olivat hyviä, mutta mallineuleet enimmäkseen aika samoja kuin muuallakin. Ihan muutama erikoinen ja kiva juttu näistä kuitenkin löytyi. Saa nyt nähdä, jäävätkö nämä pysyvästi kirjastooni vai päädynkö kierrättämään nämä myymällä eteenpäin.
Minut yllätti täysin Suzann Thompsonin Crochet Bouquet. Tilasin sen oikeastaan täydennykseksi, kun olin Ravelryssä ihaillut paria kirjassa ollutta kukkamallia (Ravelryssä on vain murto-osa malleista tällä hetkellä nähtävillä). Mutta kirjahan on täynnä toinen toistaan upeampia virkkausohjeita. Ensin kirjassa esitellään perustekniikat kukkien virkkaamiseen (muutama ohje perustekniikoilla), sitten kirjassa on todella upeita ja selvästi tunnistettavia ohjeita esim. unikkoon, orvokkiin, useisiin erilaisiin ruusuihin ja moniin muihin kukkiin. Myös fantasiakukkia on mukana. Sen jälkeen kirjassa on virkkausohjeita erilaisiin lehtiin. Kirja tarjoaa myös ideoita ja kokonaisia projekteja siitä, mihin virkattuja kukkia voi käyttää. Samasta mallista on yleensä useita variaatioita, kuvia malleista on erilaisista langoista tehtyinä (sileistä, pörröisistä, tehostelangoista jne), joten on helppo hahmottaa, miltä mallit näyttävät eri tavalla sovellettuina. En yleensä virkkaa kovin paljon, mutta tähän kirjaan rakastuin totaalisesti, koska vaikka aihepiiri on virkatut kukat, kirjasta on saatu tosi laaja ja se tarjoaa paljon ideoita. Jos pidät virkkaamisesta ja kukista, suosittelen.

Knitted lace of Estonia on esitelty jo monissa blogeissa. Kuuluin niihin onnellisiin, jotka ehtivät sen Bookdeposta tilata ennen kuin kirja loppui sieltä. Tästä löytyi heti jo neulottavaakin, reunapitsi keskeneräisiin sormikkaisiin (joita voisi sanoa jo ikuisuusneuleeksi, niin pitkään ne ovat olleet kesken odottaen sopivaa reunapitsiä). Tykkään kyllä, kauniita kuvia, kauniita malleja. Kirjassa huomion kiinnitti se, että monissa huiveissa on käytetty paljon nyppyjä, vaikka kirjasta löytyy myös nypyttömiäkin malleja varmaan yhtä paljon. Kirjassa on myös muutama minulle uusi erikoisjuttu (esim. neulotaan 3 s yhteen ja niistä taas 3 samalla kerroksella). Ainakin näitä erikoisempia silmukkayhdistelmiä pitää kokeilla ja varmaan jotain nypyllistä huivimallia myös. Kirja tarjoaa valmiiden mallien lisäksi myös ohjeita omaan suunnitteluun ja kirjan lopussa on mallineuleita kaavioiden kanssa.

I bought new books from Bookdepo. I just loved Suzann Thompson's Crochet Bouquet. It's full of beautiful patterns and so much variations. Nancy Bush's Knitted lace of Estonia is nice but I didn't find much new things from Harmony guides' Cable and aran stitches and Lace and eyelet stitches.
Nyt vihdoin neuleisiin. Olen taas saanut jotain valmiiksi. Pitkään kesken ollut Juno Regina valmistui noin viikko sitten. Keskiosaan ehdin jo kyllästyi melkein heti alkuun, mutta sain huivin kuitenkin neulottua pikkuhiljaa valmiiksi. Lanka on ihanaa, RYC:n Cashsoft DK:ta ja sitä meni noin 250 g. Huivi on myös juuri sellainen kuin pitääkin, lämmin, pehmeä ja kirkkaanpunainen. Koko on myös sopiva. Huivista tuli pingoituksen jälkeen n. 40 cm leveä ja 170 cm pitkä. Lankaa jäi vielä yksi kerä, siitä aion tehdä huiviin sopivat lapaset.

I have knitted also something. Juno Regina is now finished. I got bored to the middle section almost at the beginning and that's why it took so long to finish this. The yarn is RYC's Cashsoft DK and I used about 250 g. The scarf is just like it should be: soft, warm and red. Also the size is perfect, after blocking about 40 cm wide and 170 cm long. I still have one skein left and I'll propably knit mittens.Mies halusi tunnelmoida ja ottaa kuvan takkaa vasten ilman salamaa.

Man who lives with me wanted to take photo in front of fireplace without flashlight but it's got the mood though.Pikaisena välityönä neuloin kaverin vauvalle sukat ja lapaset joululahjaksi. Lanka on Garnstudion alpakkaa, sitä meni ehkä noin 20 g.

For a friends baby, mittens and socks. Garnstudio's Alpaca, about 20 g.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Lumikukka ohjeesta. Pipo on uskomattoman kaunis.