26.8.07

Uutta

Ostin käytettynä Jean Mossin Sculptured Knits -kirjan. Kirja sisältää ohjeita naisten, miesten ja lastenvaatteisiin sekä muutamaan tyynyyn ja peittoon/huiviin. Neuleet ovat saaneet insipiraationsa arkkitehtuurista, taiteesta, taiteilijoista ja joistain 1900-luvun ilmiöistä. Lähes kaikissa kirjan malleissa on käytetty erilaisia pintaneuleita. Oletin mallien olevan linjakkaampia, mutta ne ovatkin melko löysiä ja malliltaan suoria (vain muutamassa on muotoiluja). Minulle aiheuttaa hieman puistatuksia löysät neuleet, joiden reunoissa on resorit ja niitä oli aika monessa. Kaikissa neuleissa on kuitenkin joku juttu ja se tekee neuleista kiinnostavia. Yksikään malli ei päässyt sellaisenaan neulontalistalle, mutta moni pääsi pienin muutoksin. Jos jätän resorit ja ylimääräisen löysyyden pois sekä ehkä lisään vyötärön muotoilut, saan varmasti itseni näköisiä erikoisia ja erilaisia neuleita. Kokovalikoima kirjassa on suppea, usein kokoja on S, M ja L ja mitat löytyvät kaavakuvasta. Kaikista kuvioista on kaaviot, se on plussaa. Kirjassa käytetty lankavalikoima on aika monipuolinen, on ohuita ja paksuja lankoja eri valmistajilta.

I bought used Scultured Knits by Jean Moss. I like the ideas but knits are too loose. None of the patterns was exactly my style but many of them were nice and with some modifications I'm probably going to knit some of them.
Varauduin -10% -projektiin käymällä lankakaupassa. Musta sukkalanka lähti mukaan, että saan taas jämäsukkalankoja neulottua vaikka kirjoneuleeksi tämän kanssa. Joululahjoiksi taitaa tänäkin vuonna mennä sukkia. Luonnonvalkoisesta merinosta tulee Pohjan neito. Ostin sitä 550g, 1760m ja sen pitäisi riittää. Testailin mallitilkkuakin jo ja enköhän saa tiheyden täsmäämään. Olen oikeasti jo vuosikausia haaveillut valkoisesta palmikkotakista ja olen ostanut 750g luonnonvalkoista 7 veljestä sitä varten (ajalta, kun en vielä paremmasta tiennyt). Ihoni vaan ei tykkää 7 veljeksestä, joten nyt tuo lanka on aika turhaa (ellen sitten tee kaikille valkoisia villasukkia joululahjaksi). Pohjan neito oli rakkautta ensi silmäyksellä ja tietysti siihen piti hamstrata langat heti ennen -10% -projektin alkamista. Vaaleanpunainen Muskat tarttui mukaan, koska alekorissa olevat langat olivat lisäalennuksessa ja tykkään langasta. Muskatia ostin 500g ja siitä olen ajatellut Saharaa. Myös Sahara oli rakkautta ensi silmäyksellä. Linkin löysin Riepan neuleblogista. Mallia en ole vielä ostanut, pitää ensin saada keskeneräisiä alta pois.

I had to bought some yarn because -10% -project (Finnish "decrease 10% of your yarnstash" -project) starts at September. I bought black sock yarn so I can use it with my left overs to make fair isle socks. I think this year too Christmas presents are socks. Natural white Merino I'm going to use for Pohjan neito. I bought it 550g, 1760m so it should be enough. I already knitted test swatch to measure the gauge and I think it matches. I have dreamed about white cabled jacket for years and I have bought 750g natural white 7 veljestä (Finnish sock yarn) for that (before I knew better yarns). My skin doesn't like 7 veljestä so now I don't know what to do with it (unless I knit white socks for everyone for Christmas presents). It was love at the first sight with Pohjan neito so I had to buy yarns for it before September. I bought pink Muskat because it was on sale and even on additional discount. I bought 500g and thought to knit Sahara. Also Sahara was love at the first sight. I found the link from Riepan neuleblogi. Though I haven't bought the pattern yet, I have to finish some unfinished ones first.
Muistinpa lisätä tämän napinkin nyt. Inventoin viime viikolla lankavarastoni ja sain langan määräksi 18,5 kg. Aika tarkasti tuo blogin sivupalkissa oleva arvio piti paikkansa. Tämäkään ei vielä ole täysin tarkka, koska minulla ei edelleenkään ole vaakaa. Nyt kun lisään uudet ostokset ja yhdestä valmistuneesta ylijääneet langat, lankaa on 19,7 kg. Luulen, että arvio on nyt tarkempi kuin aiemmin, koska olen aika hyvin päässyt jämäkeristä eroon ja varastossa on nyt enemmän kokonaisia keriä.

I catalogued my yarnstash last week for -10% -project. My yarnstash weights 18,5 kg. The estimate on my blog was quite accurate. Of course, this result is still not exact because I don't have a balance. With my new yarns and some left overs my yarn stash is 19,7 kg. I think this estimate is more accurate because I have more whole skeins now.

1 kommentti:

Mitzknitz kirjoitti...

Oh, The title "Sculptured knits" do sound like a very nice book but. I have one book by Jean Moss: Jackets - Fabric, fit and finnish for today's knits. My book was a big dissappointment since there is almost no fit at all on the jackets in the book, most jackets are just straight pieces.

Do have in mind that the models often are wearing to big knits.

You are amazingly speedy with your knits. I see you buy yarn all the time and transforming it to FO's. :)

I do by, but the transforming part does not occur, allthought I try to sit up at nights and knit.