20.6.07

Innostuksen etsimistä ja arvontaa

Nyt kun olen saanut muutaman uuden ja kivan neuleen valmiiksi, en varmaan ihan heti tarvitse lisää uusia neulepaitoja. Yritänkin olla aloittamatta uutta neuletta, tehdä vanhoja keskeneräisiä ja ommella lisää. Keskeneräisten viimeistelyä näkyy olevan muuallakin liikkeellä.

Now I have finished few new and nice knitwears and I don't need more at the moment. So I try not to start knitting new things, finish the old ones and I try to sew more.

Ompeluiden lisäksi yritän vähentää keskeneräisten töiden määrää. Minulla on muutama työ, jotka ovat olleet kesken vuosia. Ne eivät ole neuleita, neuleet saan paremmin valmiiksi nykyään, vaikka viimeistely onkin usein ärsyttävin vaihe. Osa töistä on ollut kesken vähemmän aikaa, mutta innostus on loppunut kesken ja osa näistä ovat työläitä ja puuduttavan tylsiä. Nyt olisikin lukijaäänestyksen paikka. Minkä näistä keskeneräisistä haluaisit seuraavaksi nähdä blogissani valmiina? (Vastaathan myös toiseen kysymykseen, joka löytyy kuvien jälkeen.)

Another project is to finish my unfinished objects. I have some wich have been in the closet for years. Usually they are not knits, nowdays I'm better to finish my knits than before (even I still hate finishing, yarn ends and so on). Some of these I have started quite recently but they don't inspire anymore. Some of these have lot of work and they are boring. Now it's time to vote. Which of these you would like to see finished first in my blog?

1. Tummanpunaiset pitsisukat
1. Dark red lace socks

2. Kirjoneulesukka, jolle en ehkä edes jaksa tehdä paria
2. Fair isle sock, maybe I don't do another
3. Turkoosi alpakkahuivi, malli on Frost Flowers and Leaves kirjasta Gathering of Lace
3. Turquoise alpaca shawl, pattern is Frost Flowers and Leaves from the book Gathering of Lace
4. Eris
4. Eris
5. Ristipistotyö (pöytäliinaksi alla olevaan kankaaseen ommeltuna)
5. Cross-stitch work (for a table cloth sewed to the fabric under the work)6. Kanavatyö
6. Not cross-stitches but something similar, I don't know the name for it in English
7. Hopeinen virkattu palajakku, joka on jo jäänyt pieneksi (paloja voi lisätä selkään)
7. Silver-coloured crocheted jacket, it's allready too small for me (I can add pieces to the back)8. Helmivyö
8. Beaded belt
9. Helmilaukku
9. Beaded bag
Toinen kysymys on, että millaista tai mitä haluaisit nähdä Ullassa? Toiveita otan vastaan niin neulemalleista kuin artikkeleistakin. Kaikkea en todellakaan lupaa toteuttaa, mutta jos edes jotain ehtisin syksyn Ullaan ja seuraaviin saada. Muutama idea minulla jo on, mutta katsotaan milloin saan valmista. Voit toivoa seuraaviin omiin suunnitelmiini liittyen tai jotain ihan kokonaan muuta.
Tummanpunaisista pitsisukista on tarkotus kirjoittaa ohje, kun saan ne valmiiksi. Sitten mietin taas jotain ohjeita helmien yhdistämisestä neulomiseen, mutta helmineuleesta ei ole vielä tarkempaa ideaa (huivi, käsineet, rannekkeet, laukku vai jotain ihan muuta?). Jämälankapaidastakin pitäisi tehdä uusi versio ennen kuin pystyn kirjoittamaan ohjeen, koska vanhat muistiinpanoni ovat ilmeisesti hävinneet. Haaveilen myös monenlaisista ohuista pitsineuleista. KesäKnittyn ilmestyttyä ihmettelin sitä, että kaikki ohjeet ovat mielestäni melko paksuille langoille. Itse en halua niin paksua kesätoppia, vaikka lehdessä muutama ihan kiva malli olikin. Joten suunnitelmissa on tehdä ohjeita ohuemmillekin langoille.

Kysymyksiin vastanneiden kesken arvon jotain pientä neuleaiheista. Vastausaikaa on noin viikko ja se loppuu 27.6. klo 12.

Another question is: what would you like to see in Ulla (a Finnish knitting magazine made by knitting hobbyists)? If you don't speak Finnish you don't have to answer. Otherwise I hope to get some wishes for designs and/or articles. I don't promise to do them all but hopefully some of them. I have though an article about knitting beads and some easy patterns with beads. Yet I don't have any idea, pattern could be a shawl, gloves, a bag, wristwarmers or something else. I should knit another version of my leftover-pullover because I have lost my notes so I could write a pattern for that too. I also dream of all kinds of thin lace knits. In summer Knitty I wondered all those quite thick summer knits. All patterns were for thick yarns (at least they were thick for me). I don't want to knit so thick summer tops even there were some nice patterns. So I'm planning to do some patterns for thinner yarns too.


I'll have lottery for those who have answered the questions. The prize is something small knitting or handicraft thing. Please answer before 27.6. 12:00 (GTM +2:00).

Edit: Tätä on tapahtunut kerran aiemminkin, blogilista ei havaitse blogia päivitetyksi vaikka tekstiä ja kuvia on tullut lisää.

39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turkoosi pitsineulehuivi valmiiksi ja jotain helmien ja neulomisen yhdistelmää Ullaan - jokin ohje, laajempi artikkeli helmistä neulonnassa?

Villasatu kirjoitti...

no toi frost flowers -huivi ois kiva nähdä valmiina, oon itsekin haaveillut sen aloittamisesta joskus tulevaisuudessa.

Ja Ullassa, no pitsihuiveja tietenkin. Ohuesta langasta neulottuja aikuisten neuletakkeja ois kiva kans nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestän tummanpunaisten sukkien puolesta.

Ullaan taas kaikki matsku on tervetullutta, helmet ja neulonta kiinnostaisivat ainakin mua.

Sire kirjoitti...

Mä äänestän kanssa pitsihuivin puolesta. Ja Ullaan ehdottaisin miesten ohutta neulepaitaa jollain pintaneuleella, Naisille vaikkapa pitsineuleinen ryhdikäs takki ja artikkeli helmistä neulonnassa ja virkkauksessa on aina tervetullut.

hanna_h kirjoitti...

Helpon heitit. Ehdottomasti haluan nähdä 1. eli nuo sukat.

Tui kirjoitti...

Minä haluan kyllä nähdä tuon huivin valmiina, se on niin kauniin värinen :)

Ullaan toivoisin malleja ohuemmista langoista, pitsiä neuletakeissa ja -puseroissa. Sekä malleja joissa on huomioitu kookkaampikin rintavarustus. Istuvia malleja siis. Ja pitsihuiveja ei ole koskaan liikaa :P

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Turkoosin huivin haluan minäkin nähdä valmiina ja helmineulonnan perusohjeet olisi kiva saada.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen aika tylsä, tai siis moni ehti jo mua ennen, mutta helmijuttuja minäkin mielelläni näkisin Ullassa. Tummanpunaiset sukat saavat minunkin ääneni.

mirzu kirjoitti...

Eris valmiiksi miun mielestä! :) Ullassa jotain neuletakkeja, jotka olisi muotoon neulottu ts. ei täysin laatikkomallisia. Ohuita takkeja, ei välttämättä pitsiä vaan palmikkoakin voisi olla :P (Ohut ja palmikkohan sopii yhteen.. ;))

Raisa kirjoitti...

Turkoosi alpakkahuivi seuraavaksi valmiiksi.

Ullassa olen tykännyt paljon myös niistä vitsikkäistä artikkeleista, Sinkkuneuloja astuu kaapista, Maailma on toisenlainen neulojan miehen silmin (tjsp) ja tietysti joku oikein ihana pitsihuivi tai toisaalta ryhdikäs takkimainen neule voisivat olla kivoja ohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Ohjeita ei-niin-pienille tytöille. Siis esi-teini-osastoa. Semmosia ohjeita ei oo missään! S-koko liian iso ja tyttöjen vaatteet liian lapsellisia. Semmosia kaipailen minä.
Ja se kirjoneulesukka. Ehottomasti.

Tiina kirjoitti...

Kirjoneulesukat tahtoisin nähdä valmiina.

Ja Ullassa näkisin mielelläni opastusta helmien käytöstä neuleissa.

k2o kirjoitti...

Ensimmäinen ja kolmonen taistelee voitosta, mutta kallistun kuitenkin ensimmäisen puolelle, kun se on erikoisempi työ.

Ullaan olisi kiva saada joku artikkeli tai ohjeentyylinen. Helmet kiinnostais muakin.

Meeri kirjoitti...

Ensiksi ajattelin että sukka. Sitten pitsihuivi.. Mut ei. Vaikka se on niin omituisen pinkki, niin VYÖ! Ehdottomasti haluan nähdä vyön valmiina!!

Mitä ullaan? Kivoja neuleita tietysti! Helmet ja lanka on kiva yhdistelmä, jotain uutta niistä, itsekin kovasti olen mietiskellyt...

Anonyymi kirjoitti...

Äänestän tummanpunaisia sukkia ja Ullassa toivoisin näkeväni "isojen tyttöjen" neuleita. Helmet olisivat kyllä nekin kivat. Ja esiteinityttöjen neuleet. Eikä minulla ole mitään huivejakaan vastaan... Ja ja... Mulle käy ihan kaikki :-)

Taija K kirjoitti...

Intoilen itse sukista tällä hetkellä, joten äänestän kirjoneulesukkaa. Jos olet noin suuren työn jo tehnyt, ei sitä voi jättää kesken!

Itsellä kävi tänään mielessä, että Ullassa voisi olla taulukko tms., jossa olisi toisiaan vastaavia lankoja. Esim. itse huomasin, että Samos ja Mandarin Fiesta ovat lähes identtiset. Tällaisesta voisi olla monille hyötyä, kun pähkäilee, mikä muu kuin ohjeen lanka sopisi.

zeska kirjoitti...

Turkoosi alpakkahuivi valmiiksi, siitä tulee niin kaunis.

Ullassa, hmm.. (olenkohan nyt hirmu puolueellinen?) näkisin mielelläni haastavan pitsihuivin.

Anonyymi kirjoitti...

Alpakkahuivi saa minun ääneni.
Ja Ullaan ohjeita vaikka tarjouslangoille, siis esim. Novitan Sofialle ja Olivialle, joille tehtyjä ohjeita ei oikein ole.

verano kirjoitti...

Mäkin toivoisin valmiiksi turkoosia alpakkahuivia ensimmäisenä :)

Ullaan voisin toivoa vaikkapa pyöreää pitsihuivia.. Siinähän olisi tilaisuus käyttää helmiäkin halutessasi :)

Riffi kirjoitti...

Tuo helmilaukku on sellainen jonka näkisi mielellään valmiina kun itse on jotain samansuuntaista miettinyt.

Ullassa haluaisin nähdä erilaisia tekniikkaohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Turkoosin huivin alku näyttää niin nätiltä, että äänestän sitä!

Ullaan olisi kiva saada joku hyvin istuvan kesätopin ohje ohuehkosta langasta.

Tuulia kirjoitti...

turkoosi huivi on kaunis, samoten ne fair isle-sukat :) Ääni menee huiville :)

Ullaan on kaikki tervetullutta, ainakin ne pitsisukat ois toivottu ohje :)

Anonyymi kirjoitti...

Annan ääneni pitsihuiville. Ullaan voisi joskus tulla "isojen tyttöjen" bambu/villatakkiohje jostakin ohuesta langasta, palmikoilla ehkä. (Oma lehmä ojassa=) Pitsihuivit kiinnostavat aina. Ei mulla mitään helmiäkään vastaan ole :-)

Anonyymi kirjoitti...

No höh. Ylempi on minun kommenttini, http://teisa.vuodatus.net. Siis tuo isotyttötoive.

Lape kirjoitti...

Turkoosi pitsihuivi vois olla kiva nähdä seuraavaks valmiina.

Anonyymi kirjoitti...

Tummanpunaiset pitsisukat saavat äänen täältä! Samoin olisi kiva nähdä niiden ohje Ullassa, mutta sehän vissiin oli ehkä tulossakin?
Hyvää juhannusta!

muoriska kirjoitti...

Kanavatyön ehdottomasti haluaisin nähdä valmiina.

Ja mitä ullaan.. jotain kivaa ja syksyistä..

Anonyymi kirjoitti...

Tummanpunaiset pitsisukat olisi kiva nähdä valmiina ja Ullaan haluaisin vauvojen vaatteita tai helppoja asusteita:)

Anonyymi kirjoitti...

Turkoosi pitsineulehuivi olisi ihana nähdä valmiina (minäkö hurahtanut huiveihin?). Suorakaiteen muotoinen pitsihuivi olisi kiva nähdä Ullassa. Siis joku oikein ohuesta langasta neulottu.

Mari kirjoitti...

Turkoosi pitsineulehuivi olisi kiva nähdä valmiina:) Ullaan toivoisin helppoa slipari ohjetta pikkupojille koko n. 120 cm :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tummanpunaiset pitsisukat! Sukkahörhönä toivoisin Ullaan jatkossakin ohuista sukkalangoista tehtyjä sukkamalleja ja pitsihuiveja.
JennyF/ http://jennyf.vuodatus.net

Gehenna kirjoitti...

Mä ootan kovasti niitä tummanpunasia pitsisukkia, ne näytti niin herkullisilta jo tossa tekovaihekuvassa. Ulla on onnellinen kaikista uusista ohjeista, anna luovuuden viedä ja oman ittes tuntua siinä mitä teet, olet siinä onnistunut niin upeasti aiemminkin :)

Ausifer kirjoitti...

Töistä valmiina haluaisin nähdä eniten työn nro 3 eli turkoosin alpaccahuivin. Ullassa haluaisin nähdä virkatun/neulotun iltalaukun (vähän haastetta peliin :) ) sekä lisää ihania pitsihuiveja, kenties vaihteeksi kapea suorakaiteen muotoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä haluaisin nähdä valmiina tuon ristipistotyön.

Mitä Ullaan? Ehkä kaipaisin enemmän virkkausohjeita eli vaikka joku virkattu pusero olisi kiva.

Pilvi kirjoitti...

Turkoosin pitsihuivin alku näyttää ihanalta, joten sen haluaisin nähdä valmiina. Ullaan toivoisin jotain kivoja asusteita, koska olen vähän laiska neulomaan mitään kovin suurta...:)

-sanna- kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
uhoava gnu kirjoitti...

Virkattu jakku olisi kiva nähdä valmiina - niitä ei niin paljon blogeissakaan näe.

Ullaan olisi kiva saada vaikkapa naisen villatakin ohje, jossa olisi istutetut hihat ja lanka ohuempaa kuin Seiskaveikka.

Neuvoihin olisi mahtava saada joku artikkeli, johon olisi koottu kaikkia kavennuksia/lisäyksiä/muita silmukkapelejä kuvineen ja engl.&suomenkielisine nimineen.

TuuliS kirjoitti...

Hopeajakku!
Ullaan jotain helppoa ohjetta liukuvärjätyistä, ohuista villalangoista. Siis samaan tyyliin kuin se virolaisesta langasta neulottu slipari olis kiva.

Ninni kirjoitti...

tuon kakkosen, eli tuon huivin haluan nähdä valmiina.
Ja Ullassa haluaisin pitsihuivien ohjeita. Tai pitkiä palmikkosukkia. :)