17.3.07

Kävinpä Tampereella

Kävin eilen Tampeereella ohikulkumatkalla. Tarkoitus oli ainoastaan pistäytyä Helmimereen ja tavata paria tuttua. Aikaa minulla oli vähän ylimääräistäkin, joten kävin ensin Koskikeskuksen Käsityökeskuksessa. Siellä oli paljon nauhoja ja muuta tilpehööriä, mutta myös mukava valikoima lankaa. Ihailin uusia bambulankoja, Jaegerin Pure silkiä, mutta päädyin lopulta ostamaan 3 kerää turkoosia alpakkaa (Garnstudion alpakka on ilmeisesti poistumassa ja tilalle tulee Sandnesin alpakka, jota kaupassa oli jo ja sain nämä vähän halvemmalla) ja alennuskorista Muskatia, koska väri oli täsmälleen sama kuin kaapissani majailevassa Kattens&Marksin Kaprifolissa (vaaleanpunainen kerä vasemmalla). Olen Kaprifolia ostanut joskus alennuksesta kaiken, mitä kaupassa on ollut (400g) ja se ei yksinään riitä paitaan. Muskatia ostin 250g ja nyt saan näistä jo mitä vaan yhdessä. Muskat on kiiltäväpintaista ja Kaprifol mattaa, vähän froteemaista pintaa. Tässä välissä kävin Helmimeressä, mutta sen jälkeen jäi aikaa vielä käydä Taitoshopissa ja sieltä ostin 100g vihreäturkoosia Kesäpirkkaa, joka sopii Gjestalin Bomull sportin kanssa (jota minulla on myös vajaa määrä) ja nyt näistä varmaan saa yhdessä jotain kivaa kesäksi. Ostin myös ohutta Pirkkalankaa, koska alennettujen erikoisvärien joukosta löytyi minulle sopiva vaalea punavioletti sävy. Tästä voisi ehkä tulla pitsi- tai palmikkotakki talveksi.

Yesterday I was in Tampere (I was driving by). My plan was only to visit Helmimeri and see some friends. I had extra time so first I went to Käsityökeskus in Koskikeskus. There was all kinds of things and of course - yarns. I looked new bamboo yarns, Jaeger's Pure silk and finally I bought three skeins of alpacca yarn (Sandnes' alpacca is replacing this Garnstudio's alpacca so I got it cheaper than usually) and Muskat was in discount. Colour of the Muskat is exactly the same than Kattens&Marks's Kaprifol (one skein in the left) I have bought earlier (from discount and there was only 400g, so new I have enought to make something bigger). Then I went to Helmimeri to buy some beads. After that I still had some time left so I went to Taitoshop. I bought blue-green Kesäpirkka and it is the same colour than Gjestal's Bomull sport (yes, same problem I had only 250g of Bomull sport but now I can knit something nice for summer). I bought also thin Pirkkalanka, some special colours were in discount and there was one colour for me. I'm planning lace or cable jacket for winter.
Sitten ne helmet. Tällä kertaa kauppa oli jo tuttu, kun kesällä kävin siellä ensimmäisen kerran, eikä aikaa mennyt niin paljon kuin ensimmäisellä kertaa. Tiesin myös aika hyvin, mitä halusin. Ostin muutamia neulontakokoisia siemenhelmiä (ylhäällä oikeassa nurkassa), punaisia ja vihreitä siemenhelmiä helmikukkia varten, punaisia kristalleja ja hennon vaaleanpunaisia helmiäishelmiä. Lisäksi ostin korulukkoja, eri paksuisia ja värisiä metallilankoja (näitä tarvitaan myös helmikukkiin), muutaman ison erikoishelmen ja ison ja pienen pussin helmisekoitusta. Halvaksi ei tullut tämäkään reissu, mutta nyt on taas materiaalia vaikka mihin.

Then the beads. This time I knew the shop because I had visited there once before and I was faster this time (even the shop is small, it took an hour last time to look everything through). This time I also knew what I wanted. I bought some knitting sized sead beads (up and right corner of the picture) red and green sead beads for beaded flowers, red crystals and pink pearl-like beads. I also bought clasps, metal wire in different thickness and colours, few big special beads and big and small bag of bead mixture. It wasn't cheap but now I have materials for many things.
Tämän jälkeen kävin Siren kanssa Napolissa pitsalla. Viime kesänä kävin miehen kanssa samassa paikassa ja jäi harmittamaan, kun en kokeillut kaktuspitsaa (pitsassa oli kanaa, kaktussuikaleita, aurinkokuivattua tomaattia, nachos-maissilastuja ja mozzarellaa, listalla numero 86). Pitsa ja seura oli hyvää ja sen jälkeen ajelin ostosteni kanssa kotiin.

Pitäisi varmaan muuttaa blogin nimi pelkästään lankavarastoksi, kun tämä varaston pienentäminen tuntuu niin vaikealta. :)

After all this shopping I went to Napoli to have pizza with my friend Sire. Last summer I was there with the-man-who-lives-with-me and I didn't eat cactuspizza so this time I wanted to try it (there is chicken, cactusslices, sun dried tomato, nachos corn chips(?) and mozzarella, number 86). Pizza and company was good and after that I drove home with my shoppings.

Ei kommentteja: