23.2.06

Asusteita

Tässä kuva valmiista lapasista. Lapaset tein Ullassa olleella ohjeellani. Jouduin huovuttamaan lapaset kahteen kertaan koneessa. Ensimmäisellä kerralla oli varmaan liikaa muuta pyykkiä. Viimeistelin lapaset ompelemalla helmiä kukkien keskustaan.
Sain valmiiksi säärystimet. Lankana oli Novitan Frendi (vanhaa mohairsekoitetta äidin varaston jämistä) ja lankaa kului noin 130g. Ihan pienen pieni nyssäkkä jäi yli, joten aika hyvin onnistuin käyttämään tämänkin jämän pois. Säärystimiin neuloin muutaman sentin joustinneuletta reunoihin ja muuten patenttia. En muuten suosittele patenttia neulottavaksi pyörönä, koska joka toisen kerroksen joutuu neulomaan nurin. Silti se oli minusta pienempi paha kuin sauman ompelu ja näin minulle jäi vain kaksi langanpäätä/säärystin pääteltäväksi. Näistä tuli aika 80-lukulaiset, mutta tarkoitus oli tehdä lämpimät säärystimet ensi talven pakkasiin eikä niinkään ulkonäkö.
Nyt puikoilla on pipo Lauran ohjeella. Hahtuvalapaset ovat tavallaan tilaustyö tutulle ja tuo malli on niin hänen tyylisensä, että se oli suorastaan pakko toteuttaa yllätyksenä (varsinkin kun varastossa sattui olemaan valkoista Novitan Popia, josta halusin eroon).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sitäpaitsi hei, 80-luku on trendikästä ;). (Eikä nuo ole ees pahalla tavalla kasarit!)