12.8.08

Sisustusvärejä

Pitkään on jo pitänyt tehdä virtuaaliesittely uuteen kotiimme (johan tässä on reilu puoli vuotta ehditty asuakin). Nyt sain vihdoin otettua kuvia, vaikka aurinkoisesta säästä huolimatta sisällä on niin hämärää, että kuvat on otettu salamalla. Toisaalta vieläkään ihan kaikki tavarat eivät ole paikoillaan ja jotain huonekalujakin ehkä tarvitsee hankkia lisää. Suurin osa alkaa kuitenkin olla jo paikoillaan.

Sorry, only in Finnish. This time photos are from my home.

Kirjoitan samalla sisustusväreistä, koska talo on väreillään yllättänyt minut. Omat värini ovat kylmiä ja vaaleita, olenhan värianalyysin mukaan kesä. Olen aina pitänyt punaisesta ja sisustuksessa sinisestä ja edellisessä asunnossa olohuoneessa olikin aika paljon sinistä. Kokovalkoinen sen sijaan herättää kylmiä väreitä, osittain varmaan senkin takia, että vuokra-asunnot ovat niin usein täysin valkoisia. Täällä ihastuin heti olohuoneen lämpimään pehmeään värimaailmaan, lämmintä vaaleaa keltaista, terrakottaa ja ruskeaa eri sävyissä. Punaiset sohvamme ja oranssihtava punainen pöytäliina sopivat tunnelmaan täydellisesti. Huoneessa on myös vähän vihreää kasvinurkkauksen takia.

Sen sijaan makuuhuoneen voimakas sininen ei puhutellut. Itse en ole ollenkaan vihreä ihminen, mutta makuuhuoneeseen tällä hetkellä se tuntui sopivalta vaihtoehdolta. Vaalea neutraali vihreä (ei liian kirkas vaan hieman harmahtava) näyttäisi sopivan sekä terrakotan värisiin listoihin että purppuraisiin verhoihin. Vaalea väri tuo myös tilantuntua huoneeseen, sekin on yksi syy maalaustarpeeseen. Tarve on myös uusille matoille lähes koko taloon. Vanhat ovat pääasiassa sukulaisilta saatuja ja vanhoja. Ne riittävät kuitenkin toistaiseksi, kunnes löytyy mieleiset.

Myös kukkien värit ovat yllättäneet. Oranssi ja keltainen eivät tunnu omilta, mutta pihalle olen laittanut nyt aika paljon oranssia ja vähän keltaistakin. Nyt kukkivat krassit ja kehäkukat piristävät pihaa värikkyydellään. Sisällekin haaveilen oransseista kukkivista kukista. Toinen orkidea on keltainen ja olisin halunnut oranssinkin (onkohan edes sellaisia), mutta en löytänyt, joten päädyin punaiseen. Kiinanruusu ei ole vielä kukkinut, joten en tiedä olisiko se oranssi. Myös ne omat perinteiset värit ovat silti mukana, ostin paljon sinisten kukkien siemeniä ja punaista, vaaleanpunaista ja violettiakin pihalta löytyy.
Meillä on kaksi makuuhuonetta. Toinen on väriltään harmaa ja palvelee tällä hetkellä minun harrastehuoneena ja vierashuoneena (onneksi vain satunnaisesti). Vanhassa asunnossa olleet siniset huonekalut ovat nyt harmaassa huoneessa, sohva, verhot ja matto. Koko talossa on kohokuvioiset lasikuitutapetit ja ne on maalattu elävästi. Tykkään harmaan huoneen seinistä. Koko talossa on myös puiset terrakotan väriset kuultolakatut listat. Katot ovat puupaneelia ja lattiat laminaattia ja laattoja.Toinen makuuhuone on väriltään voimakkaan sininen. Salama vääristää väriä, se on oikeasti aika tumma. Koska meillä on paksut verhot ja etupihan puolelle aurinko ei juurikaan paista, huone myös pysyy turhan tummana. Kävimme katsomasa värivaihtoehtoja ja makuuhuoneesta tulee vaaleanvihreä. Ruskeat sävyt ovat eteistä varten.Eteisen seinät ovat vielä valkoiset ja koska meistä kumpikaan ei tykkää valkoisista seinistä, ne maalataan myös. Väri on joku hyvin vaalea punaiseen taittuva beige. Kuvassa olevan lipaston kylkiin aion maalata kuviot sabluunalla tummalla punaruskealla, lipaston tumman punaruskeiden osien sävyisellä värillä.Keittiö, olohuone ja ruokailuhuone ovat meillä yhtä isoa tilaa. Tilanjakajana toimii tavallaan varaava vuolukivitakka. Keittiössä kaapit ovat pähkinää ja taso musta-punaista kiveä. Ruokaryhmä on hyvin tummanruskeaa puuta, koristeena on lasturuusu ja neulomani pöytäliina. Ikkunasta voi katsella metsää. Verhoja ja verhotankoja ei ole, koska edelliset asukkaat tykkäsivät katsella metsää. Itse olen ajatellut laittaa paneeliverhoja lähinnä katkaisemaan seinää, ei niinkään ikkunan eteen. Alle tummanruskea pellavakankainen paneeli ja päälle vaaleanpunertavan beige neulottu pitsinen pellavaverho. Vielä ei ole lankoja eikä kankaitakaan, joten tässä varmaan menee vielä tovi ennen kuin verhot ovat seinällä.Seinät ovat lämpimän keltaiset. Olohuoneessa on punaiset sohvat (salama vääristää taas väriä, oikeasti punainen eikä viininpunainen) ja lattialla tummanruskea lehmän talja. Kasvinurkkaukseni on myös olohuoneessa ikkunan alla, mutta siitä en saanut kunnon kuvaa ikkunaa vasten. Uusin orkidea on miehen itse tekemän kaiuttimen päällä. Kaiuttimet eivät oikein sovi lämpimän sävyiseen olohuoneesemme nykyisellään. Mies ehkä tekee pinnalle vielä jotain.Kirjahyllyssä minulla on punaisia pahvisia lehtikoteloita käsityölehtiä varten. Näihin voisi vaikka leimailla jotain koristeita.Tässä vielä kasvivärjätyt torkkupeittolangat olohuoneeseen.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Hei,

Tämä nyt menee hieman ohi varsinaisen aiheen, mutta eksyin vahingossa blogillesi ja silmiini pisti tuoreena rakentajana eräässä kuvassasi oleva todella upea takka. Olisin hyvin kiitollinen jos voisit valaista minua sen verran, että mitä kiveä olette takassanne käyttäneet? Vastata voit suoraan mailiini heidi.lumijarvi@netti.fi Kiitos kaunis :)