28.8.08

Valmista

Blogissa ei ole pitkään aikaan esitelty valmiita neuleita, koska sellaisia ei ole ollut. Viimeiset noin kaksi kuukautta on mennyt neuloessa Pohjan neitoa, joka vihdoin eilen valmistui. Lanka on Schachenmayrin Merinoa, sitä kului aika tarkalleen 600 g. Ostamistani kolmesta lisäkerästä jäi kaksi yli. Jouduin tekemään aika paljon muokkauksia ohjeeseen, jotta sain itselleni sopivan koon (eikä tiheyskään vastannut ohjetta). Neuleesta tuntui kuitenkin tulevan juuri sopiva. Nyt se on kuivumassa ja sitten pitää ommella vielä hakaset. Kuvia myöhemmin kunhan säät suosivat. Nyt on harmaata ja sataa, hämärää niin ulkona kuin sisälläkin.

It's been long time since I last finished something. The reason is this, last two months I have knitted Pohjan neito and I finally finished it yesterday. Yarn is Schachenmayr's Merino and I used about 600 g. I bought 3 more skeins but used only one of them so I have two left. I had to do modifications to make it fit (and my gauge didn't match either). Now it has to dry and then I'll have to sew clasps. More photos later when the weather is better. Now it's grey and rainy, dark outside and inside.Ystävä kävi Hämeenlinnassa ja diilasi lankaa. Näistä tulee joskus verhot. Sellaiset kapeat pitsiset paneeliverhot ja alle tulee tummanruskea pellavakankainen paneeliverho, jotta pitsi pääsee oikeuksiinsa. Lanka on siis Wetterhoffin Akseli 8, täyttä pellavaa ja sitä on 800 g.


A friend visited Hämeenlinna and dealed some yarn. These will be curtains some day. The kind of lace panel ones and under them will be dark brown linen. Yarn is Wetterhoff's Akseli 8, 100% linen. I have 800 g.
Harmaassa säässä liljat suorastaan hehkuvat. Yritin tavoittaa kameralla oikeaa väriä, mutta hankalaa se oli. Avautuessaan nämä ovat vaaleanpunaisia, mutta väri muuttuu myöhemmin tummemmaksi ja voimakkaammaksi. Oikeasti nyt ei ole näin pimeää, ulkona vaan ei riitä valo.

More of my lilies. These are pink at first but then the colour gets darker and deeper. It was hard to take photos of the colour. It's not really so dark outside, just not enough light for my camera.

Ei kommentteja: