11.8.08

Nähtävyyksiä ja neulontaa

Kävin taas viikonloppuna vanhempien luona. Lauantaina kiersimme äitin kanssa Anjan puiston, Raijan aitan ja Mikkelipuiston (ihan uusi juttu Kenkäveron vieressä). Kenkäverossa kävimme silloin noin kuukausi sitten kun viimeksi olin vanhempien luona. Anjan puistossa oli märkää ja ilma oli harmaa, joten en ottanut siellä kuvia. Puisto on aika upea, paljon puita, pensaita, kalliota, kiviasetelmia, hieman perinneperennoja, isoja ja pieniä vesilammikoita sekä kaneja joka paikassa. Tunnistinkin monia erikoisia puita. Puistossa on myös muita eläimiä: ainakin joutsenia, riikinkukkoja (ei näkynyt kun oli niin kylmä), helmikanoja, lampaita ja ankkoja. Puistoon on pääsymaksu.

I was visiting my parents and sightseeing with my mother. Worth of seeing near Saint Michels: Anjan puisto, Raijan aitta and Mikkelipuisto (new thing next to Kenkävero).
Raijan aitasta ostin tietysti lankaa, Wolli villapellavaa lapasia varten, oranssinpunaista pellavaa ja villaa, joista tulee jotain sisustusjuttua. Kirppikseltä löytyi vielä muutama pieni pellavakerä, joista voi vaikka virkata jotain koristeita. Lankaa ostin yhteensä noin 700 g. Taustana toimivasta pellavakankaasta tulee saunaan laudeliinat. Kirjon niihin jotain yksinkertaisia kuvioita. Idea tuli, kun näin vanhempien naapurilla valkoisen perinneliinan, jossa oli upeat kirjailut. Itse teen kyllä jotain pienempää ja helpompaa kuviota, jotta joskus tulee valmistakin.

I bought yarns from Raijan aitta, Wolli wool-linen for mittens, orange-red linen and wool for home decorations and some small linen skeins, about 700g. Linen fabric at the background is for sauna cloths. I'm planning to do some simple embroidery to them.Mikkelipuisto oli ihan jännä paikka. Se on aika pieni ja toiselta puolelta aidattu alue, mutta ilmeisesti vain ensimmäinen osa puistoa on nyt valmiina. Eri yritykset ovat tehneet puistoon omia osia. Osa oli hyvinkin runsaita ja osa todella yksinkertaisia (mm. yhdessä oli peitetty isoja alueita kuusen kävyillä ja laudoituksella). Pajua oli käytetty myös monessa, mm. alla näkyvässä pajukujassa. Ihastuin yläpuolella olevaan ruusuun. Tälläinen pitää itsellekin saada.

Mikkelipuisto was interesting. Part of the gardens were rich of plans and some of them had only few or nearly any at all (one had only spruce cones and paneling). There was lots of different kinds of willow "buildings" like the one below. I loved the roses above. I want to have them too in my garden.Muuten viikonloppu menikin neuloessa. Pohjan neito etenee yllättävän nopeasti. Piti ostaa lisää lankaakin (150g), kun jäljellä on enää yksi kerä. Jouduin tosin muokkaamaan ohjetta, neulon paljon tiukempaa kuin Tuulia. Lanka on Schachenmayrin Merinoa ja minulla on 4 mm puikot. Silti neuletiheys on luokkaa 24 s ja 48 krs ja jouduin lisäämään ohjeeseen silmukoita ja palmikoihin mallikertoja saadakseni itselleni sopivan koon, vaikka ympärysmitta onkin hieman ohjeen ympärystä pienempi. Nyt tuntuu tulevan sopivan kokoinen.

All the other time I knit. Pohjan neito looks good. I had to buy more yarn (150g). I had only one skein left. I had to do some modifications because my yarn and gauge differ from Tuulia's. Yarn is Schachenmayr Merino and I have 4 mm needles. My gauge is about 24 stitches and 48 rows so I had to add stitches and do more cabled patterns to get the right size even my jacket is a bit smaller than the pattern. Now it fits.Omassa pihassa syysleimut ovat alkaneet kukkia. Kylvin nämä keväällä ja oletin niiden kukkivan vasta seuraavana kesänä. Yllätys oli suuri, kun nuppuja alkoi näkyä kehäkukkapenkin seassa. Kehäkukat kylvin penkkiin juuri siksi, että tänä vuonnakin siinä kukkisi joku.

Some flowers from my garden.Toinen yllätys on kesämalvikin kukkiminen. Kylvin nämä ilmeisesti huonoon paikkaan, koska siinä ei tunnu kasvavan oikein mikään muukaan. Nämä ovat koko kesän kasvaneet huonosti ja ovat tosi pieniä, mutta ensimmäinen kukka aukesi kuitenkin. Ensi kesänä kylvän näitä parempaan paikkaan.

Ei kommentteja: