11.7.07

Lankavaraston siivousta

Edit: Olipas se nopeaa, kaikki langat menivät jo.

Lankavaraston siivouksen seurauksena myynnissä ovat seuraavat langat. Langat sijaitsevat Lappeenrannassa, josta nouto mahdollinen tai sitten voin toimittaa ne postitse tai matkahuollon kautta halvemman vaihtoehdon mukaan. Ostaja maksaa posti/matkahuoltokulut. Kyselyt ja ostohalukkuuden voi laittaa kommentteihin tai sähköpostiin:
Debbie Blissin Cotton Cashmere, väri vaalea lila, numero 15017. 85% puuvillaa, 15% kashmiria. Kerässä 50g/95m. Puikkosuositus 3,75mm, tiheys 22s ja 30 krs = 10cm. 30 asteen hienopesu. Lankaa on yhteensä kaksi täyttä kerää, yksi vajaa ja kaksi pientä nöttöstä, noin 130g. Hinta 5e + postikulut.
Novitan Nalle Colori. Väri violettikirjava, numero 873. 75% villaa, 25% polyamidia. Kerässä 150g=390m. Puikkosuositus 3,5mm, tiheys 22s ja 32 krs = 10cm. 40 asteen hienopesu. Lankaa on vajaa kerä, arviolta noin 100g. Hinta 2e + postikulut.
Jämsän huopatehtaan sukkalanka Retu. Itse karamelliväreillä värjätty. 60% villaa, 20% polyamidia, 20% polyesteria. Vyötteet olen onnistunut hävittämään. Kerässä on 100g ja paksuudeltaan lanka vastaa Novitan 7 veljestä. Kaikki kerät ovat täysiä. Lanka on tosi karheaa ja ainakin minulla pistelee käsiä neulottaessa. 1e/kerä + postikulut.
Lammy Yarnsin Inverno, väri violettikirjava. 49% villaa, 49% akryyliä, 2% polyesteriä. Kerässä 50g/50m. Puikkosuositus 6-8mm, tiheys 14s ja 16 krs = 10cm. 30 asteen pesu. Lankaa on 2 täyttä kerää ja yksi vajaa, arviolta 120g. Hinta 2e + postikulut.
Puuvillatekokuitusekoite, itse reaktiiviväreillä värjätty. Tämä on ikivanhaa perintölankaa, joten tarkempia tietoja tästä ei ole. Lanka on alunperin ollut vaalean violettia ja värjätty tummemmaksi, jolloin tekokuitusäikeet ovat jääneet alkuperäisen väriseksi ja puuvillasäikeet ovat värjäytyneet. Tässä on kolmea värjäyserää (omaa). Puuvillasäikeessä on välillä paksumpia kohtia. Lanka on ohutta ja soveltunee neulottavaksi noin 3-3,5 mm puikoilla. Lanka tuntuu käteen kovalta. Lankaa on arviolta noin 200g. Hinta 2e + postikulut.
Puuvilla, itse värjätty reaktiiviväreillä, kaksi kerää vihreäkirjavaa ja yksi violettivihreä. Tämä on vanhaa perintölankaa, ei tarkempia tietoja langasta. Lanka värjäytyi tasaisesti, joten arvelen sen olevan 100% puuvillaa (tai ainakin luonnonkuitua). Lanka tuntuu käteen kovalta ja siinä on solmuja. Arviolta sopiva puikkokoko voisi olla 4mm. Lankaa on arviolta 200g. Hinta 2e + postikulut.
Aito 80-luvun mohairsekoite. Lanka on perintölankoja, kerran neulottua ja purettua. Huopumistakin testattu ja huopuu aika hyvin. Tämä on melko paksua, arvioisin puikkokooksi noin 6mm. Kerin nämä kerijälaitteella vielä ennen lähetystä. Lankaa on noin 300 g. Hinta 3e + postikulut.
Kokoelma tekokuituja ja ehkä sekoitteitakin. Langat ovat enimmäkseen paksuja, harmaa lanka on ohuempaa. Keskellä oleva luonnonvalkoinen kerä on Novitan Popia, muista ei ole tietoa. Lankaa on arviolta 250g. Kaikki nämä 1e + postikulut.
Puuvillatekokuitusekoite, itse reaktiiviväreillä värjätty, väri on tumma sinivioletihko. Tekokuidun takia lanka ei ole tasaisesti värjääntynyt vaan meleeratun oloinen (selkeitä laikkuja langassa ei ole, siinä mielessä se on tasaista). Lankaa on arviolta 75g. Hinta 1e + postikulut.
Mohairsekoitekokoelma. Alarivissä olevat sininen ja vihreä sekä violetti ja keltainen ovat itse karamelliväreillä värjättyjä. Langat ovat enimmäkseen paksuja, sopiva puikkokoko lienee 6mm. Lankaa on arviolta 280g. Hinta 2e + postikulut.
Puuvillatekokuitusekoite, muistaakseni tämä on jotain Novitan lankaa 90-luvulta. Vasemman yläreunan langat ovat itse reaktiiviväreillä värjättyjä, langan alkuperäinen väri oli persikka ja tekokokuitusäie on jäänyt sen väriseksi. Vasemman puoleinen on kelta-punaista ja keskellä oleva vihreäkirjavaksi värjättyä. Lankaa on noin 150g. Hinta 1e + postikulut.

Ei kommentteja: