30.1.06

Huivit tuulessa

Muiden blogien(Kristel ja KirsiÄr) innoittamana kävin kuvaamassa huivit ulkona. Ulkona oli tuulista, mutta auringon valossa onnistuin kuvaamaan jopa tummansinisen huivin kohtuullisesti. Molemmat huivit neuloin Maddaleenan koivunlehtishaalin ohjeella. Vaaleansininen shaali on äidilleni ja hän osti siihen langat, joten ei langankulutusta omasta varastosta. Pikemminkin lisää lankaa, koska shaalista jäi pieni kerä yli. Tällä shaalilla on leveyttä 60cm ja pituutta lähes kaksi metriä. Lankana Pirtin kehräämön kampalanka.
Tummansinisen huivin neuloin itselleni juhlahuiviksi ja siksi neuloin siihen mukaan helmiä. Lanka on Johanneksen pellavan yksisäikeistä villapellavaa ja helmet ovat 9/o-koon kirkkaita sateenkaarivärjättyjä. Lankaa minulla oli käytössä vain 100g ja siksi huivista tein vain 40cm kapean. Lanka olisi riittänyt vähän isompaankin huiviin, koska sitä jäi yli n. 25g. Pituutta huivilla on 160cm. Tämän vuoden puolella käytin huiviin lankaa arviolta 65g.
Sitten hieman muuta pohdintaa. Viimeksi kirjoitin neuloneeni sukat, koska en keksinyt muutakaan neulottavaa. Tämä ei ole täysin totta. Olisin halunnut aloittaa pipoa alpakkasilkistä. Löysin pipoon Mary Oljen kirjasta sopivan kirjoneulemallinkin, mutta neuletiheys ei täsmännyt 3,5mm puikoilla ja huomasin, ettei varastostani löydy 3mm sukkapuikkoja. En siis ole vielä aloittanut pipoa, koska piposta olisi tullut liian iso tai liian pieni, jos olisin ottanut yhden mallikerran pois kuvioneuleesta. Nyt yritän keskittyä johonkin muuhun ennen helmikuun ja lankahamsteridieetin alkua.

5 kommenttia:

golden kirjoitti...

Upeat huivit!
Kertoisitko, miten nuo helmet neulotaan mukaan? Todennäköistä on, että se on niin vaivalloista, ettei sovi meikäläisen päreille! :)

Marja V kirjoitti...

Ensin lankaan pujotetaan tarvittava määrä helmiä (tässä huivissa pujotin 705 helmeä ja helmiä meni lopulta 558 kappaletta). Sitten helmiä neulotaan yksi kerrallaan haluttuihin kohtiin ja muita helmiä pitää siirtää langalla eteenpäin. Ehkä hitainta on helmien pujottaminen lankaan ja niiden siirtely eteenpäin. Tässä huivissa neuloin helmen aina kolmen silmukan kavennukseen silmukan etureunaan. Muitakin tapoja on ja niitä on esitelty esim. kirjassa Knit and crochet with beads (Lily M. Chin), johon minun pitäisi tutustua paremmin. :) Helmien neulominen on aika hidasta ja välillä vähän ärsyttävääkin, mutta lopputulos kyllä palkitsee.

eusu kirjoitti...

Ihanat huivit - todella. Ulkokuvat antavat niihin upeaa valoa. Vau, kumpa minunkin kärsivällisyyteni riittäis tuotyylisiin neulostöihin... mutta ei - ainakiaan vielä:)

Carita kirjoitti...

Kauniita huiveja !

tuula kirjoitti...

Aivan ihania huiveja! Olet kyllä todella taitava!