2.7.06

Sairaskertomus

Kaaduin torstaina pyörällä ja mursin ranteeni (ja naamakin näyttää turpaan saaneelta, mutta ei muita vakavia vammoja). Luut olivat sen verran palasina, että käsi leikattiin iltapäivällä. Käsi on nyt tuettuna tällaisella rautahäkkyrällä ja sisällä ranteessa on levy, joten piippaan varmaan aina lentokentällä tämän jälkeen. Häkkyrä poistetaan, mutta levyä ei. Siteet ovat näön ja haavojen takia (kädessä ei siis ole kipsiä). Kuva näyttää värit aivan oikein, sormet ovat todellakin keltaiset, koska käsi on puhdistettu keltaisella aineella ja se ei ole parissa pesussa lähtenyt kokonaan pois (pesuaineita ei uskalla käyttää haavojen takia).
Sitten tärkeimmät uutiset. Neulominen onnistui jo tänään. :) Sormet ovat käyttökunnossa ja lääkäri sanoi, että niitä pitäisi käyttää niin paljon kuin mahdollista. Mikäs olisikaan sen parempaa harjoittelua kuin neulominen ja muut käsityöt. Tänään olen neulonut noin kaksi kerrosta pöytäliinaa (se on nyt kesken ja mallikin on tuntunut tähän asti suhteellisen helpolta) ilman suurempia ongelmia. Myös tietokoneella kirjoittaminen onnistuu kahdella kädellä melko hyvin. Seuraavaksi voisin ehkä kokeilla virkkausta.

Murtunut käsi on siis vasen ja olen vasenkätinen sen mukaan, että kirjoitan vasemmalla. Sen sijaan neulon oikeakätisesti ja teen monet muut asiat oikeakätisesti. Itse miellän itseni enemmänkin molempikätiseksi, koska suurin osa asioista sujuu kädellä kuin kädellä (esim. osaan kirjoittaa myös oikealla ja neuloa vasemmalla, tosin huonommin). Murtuman myötä minusta oli jännä huomata, kuinka oikeakätinen maailma on. Monet sanoivat, että onneksi vasen käsi ja sitten kun vastasin olevani vasenkätinen sain valitteluja, vaikka asia ei minua oikeastaan sen kummemmin vaivaa. Oli käsi kumpi hyvänsä, hankaluuksia on silti. Päivä päivältä käsi kuitenkin vahvistuu ja kipu vähenee, joten voin tehdä enemmän asioita molemmilla käsillä. Neulominenkin sujuu, se on yksi tärkeimmistä asioista. :)

10 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Paranemista !
Neulominen käy siis kuntoutuksestakin!

Villasukka kirjoitti...

Näyttää samanlaiselta häkkyrältä kuin työkaverilla (kaatui jouluaattona). Hän sai häkkyrän pois maaliskuun lopulla, mutta jotain meni alkuperäisessä leikkauksessa pieleen, koska käsi ei vieläkään taivu normaalisti ja joudutaan syksyllä leikkaamaan uudestaan. Onneksi sinun tilanteesi (vaikka kurjaa tietysti onkin) vaikuttaa vähän paremmalta!

Maija kirjoitti...

No olipas ikävä onnettomuus. Toivottavasti käsi tulee kuntoon, kiva että neulominen jo onnistuu. Ulkopuolisesta vaan tuntuu aina hirvittävältä nuo nahan läpi pilkistävät ruuvit ja mutterit!

Karoliina kirjoitti...

Toivottavasti kätesi paranee ennalleen.
Tuo maailman oikeakätisyys tuli itselleni aikoinaan selväksi, kun sain oikeaan käteeni jännetuppitulehduksen ja käsi meni aivan "käyttökelvottomaksi". Täysin oikeakätisenä olin kuolla nälkään, kun aluksi ei meinannut lusikka suuhun mennä vasurilla. Yksi ongelma oli ovien kanssa. Vasurilla ovia aukoessa likimain paukutti itseään naamaan.
No, onneksi pystyt harrastamaan ja siten kuntouttamaan itseäsi.

Pörrö kirjoitti...

Tsiisus noi väkättimet käden ulkopuolella on pahan näkösiä. hyr. Tulee ihan dejavu ja sitten sattuu, mulla on ollut tommonen rauta jalassa joskus vuonna miekka ja kivi.

Parantumisia!

Villasatu kirjoitti...

Hyvä kun voit neuloa, tais käydä jo mielessä kauhukuva siitä että pitää pysyä erossa puikoista useampi viikko... Parane pian!

Tuulia kirjoitti...

Pikaista paranemista!

derea kirjoitti...

Toivotaan kädelle pikaista parantumista :) Mullakin murtui vasen käsi n. 2 vuotta sitten. Sillon en kyllä vielä onneksi neulonut kauheesti vapaa-ajalla, ja olin just saanut edellisellä kerralla lapasetkin kässässä valmiiksi. Mulle tuli ihan kipsi kk ajaksi, eikä neulominen sujunut. Mä olen onneksi oikeakätinen, koska en osaa tehdä vasemmalla oikein mitään :)

Siniset Silmukat kirjoitti...

Voi itku! Harmillista! Olet kyllä tosi nopsakasti kuntoutunut kun voit jo neuloa! Itselläni murtuivat sekä oikea ranne että vasen kyynärpää viime elokuussa ratsastusonnettomuudessa. Oikea käsi oli kipsissä ja vasen kyynärpää jäykistyi viikoiksi n. 90 asteen kulmaan. Neulominen jäi kuukausiksi ja ranteen parantuminen lähes normaaliksi vei vuoden vaihteeseen. Vieläkin esim. punnertaminen tuntuu epämiellyttävältä. Pikaista paranemista sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisia